VIDEO / Camelia Potec, despre momentul când a devenit campioană olimpică la Atena. ”Am crezut că văd dublu”

31.03.2021, 15:02
VIDEO / Camelia Potec, despre momentul când a devenit campioană olimpică la Atena. ”Am crezut că văd dublu”
Camelia Potec, despre momentul când a devenit campioană olimpică la Atena. ”Am crezut că văd dublu”

Camelia Potec, în vârstă de 39 de ani, a scris istorie la Olimpiada de la Atena, unde a câștigat medalia de aur.

La Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, Camelia Potec a câștigat medalia de aur la 200 m liber.

Înotătoarea și-a adus aminte de acel moment istoric. Sportiva are un palmares de invidiat.

Camelia Potec, despre momentul când a devenit campioană olimpică la Atena. ”Prima dată a fost un sentiment de îngrijorare”

Camelia Potec a povestit, pentru as.ro, despre momentul în care a devenit campioană olimpică.

”Prima dată a fost un sentiment de îngrijorare. Știam că doamna antrenoare trebuie să fie lângă mine, fiind pe culoarul 1. Știam că țipă și trebuie să o aud, eu nu o auzeam. Am ajuns la capăt, am pus mâna, nu o auzeam, dacă era de bine o auzeam cu siguranță. Nu am auzit-o. M-am întors la tabelă, la final, ai culoarul și după locul pe care termini. Eu aveam doi de 1. Am crezut că văd dublu și eram mulțumită că am dat tot ce am putut. Mi-am dat ochelarii jos și am văzut că erau doi de 1”, și-a amintit Camelia Potec.

Camelia Potec a învins-o în finala de la Atena pe înotătoarea Franziska van Almsick, care fusese idolul său. ”Idolul meu, de când eram mică, Franziska van Almsick, a participat la Atena, la ultima ei competiție, s-a calificat în finală. Ea a terminat pe locul cinci, iar eu am câștigat, vă dați seama ce a însemnat pentru mine. Era idolul meu. Mi se părea o sportivă de excepție. Este singura sportivă din înot care la 14 ani a reușit să bată recordul mondial. O femeie superbă. Tot ce însemnau reclame, erau cu ea. M-am întâlnit cu ea acum doi ani, în Coreea și am admirat-o foarte mult”, a mai spus Camelia Potec.

citește și...