Calvarul prin care a trecut o victimă a învățătoarei infractoare din Vaslui

13.12.2019, 14:11
Calvarul prin care a trecut o victimă a învățătoarei infractoare din Vaslui

După arestarea învățătoarei infractoare din Vaslui, detalii înfiorătoare din trecutul femeii au ieșit la iveală. Una dintre victime a trecut printr-un calvar greu de imaginat. 

Alina Mădălina Idriceanu, o tânără în vârstă de 29 de ani, care a fost învățătoare suplinitoare la o școală din județul Vaslui, a fost ridicată de mascați și acuzată de contrabandă și trafic de persoane.

Calvarul prin care a trecut o victimă a învățătoarei infractoare din Vaslui

Tânăra era căutată prin Interpol încă din 2017, atunci când s-a emis un mandat european de arestare pe numele său Alina este acuzată că vindea fete în Italia, pentru prostituție, și că era liderul unei rețele de contrabandă de țigări.

Poliția din Italia a început în 2015 o anchetă după ce o adolescentă de 17 ani din zona Vasluiului a evadat dintr-un bordel improvizat în oraşul italian Poggio şi a povestit forțelor de ordine calvarul prin care a trecut. Minora a dezvăluit c-a fost adusă în Italia de Idriceanu, care a abandonat-o într-un club de noapte, controlat de proxeneți italieni. 

Adolescenta a mărturisit că a încercat să se sinucidă, în urma abuzurilor la care a fost supusă, fiind obligată să se prostitueze pentru sume cuprinse între 50 și 100 de euro. Poliția din zona Bologna a făcut ulterior o descindere și respectivul club de noapte a fost închis, iar doi cetăţeni italieni au fost arestați. 

Între timp, Mădălina Idriceanu s-a întors în România, unde, în aprilie 2016, a fost arestată preventiv de Judecătoria Huși, fiind acuzată de contrabandă cu țigări. În ciuda probelor, judecătorii de la Vaslui au decis ca invățătoarea să fie cercetată sub control judiciar. 

În 2013, Idriceanu a fost condamnată de autoritățile italiene la plata unei amenzi de 13.000 de euro, într-un dosar de proxenetism, iar în 2014 a fost sancționată de Judecătoria Huși la o amendă penală de 2.000 lei, după ce a atacat cu un briceag doi bărbaţi, unul dintre ei un criminal periculos, cu care apoi s-a împăcat.

 

citește și...