Brioșe cu scorțișoară. Rețetă de mic dejun de sezon

18.10.2022, 14:39

Toamna a sosit cu adevărat. Diminețile mai întunecate ale sezonului și temperaturile mai scăzute necesită mese reconfortante care să ajute la ruperea postului. Ce au în comun scorțișoara, merele, perele, afinele și dovleceii? Așa este, sunt ingredientele principale pentru crearea unor rețete delicioase de mic dejun de toamnă.

Fie că încercați să folosiți ultima bucățică de dovleac conservat sau vă bucurați de gustul dulce al arțarului, am adunat cincisprezece feluri de mâncare pentru micul dejun de toamnă care vă vor ține cald și confortabil pe tot parcursul sezonului.
Aceasta are o aromă și un gust extraordinar. Aceste brioșe sunt perfecte pentru ceai.

Brioșe cu scorțișoară

Ingrediente

  • 2 căni de făină de toate tipurile
  • ¼ cană de zahăr alb
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ cană de unt, răcit
  • 1 măr – decojit, curățat de coajă și mărunțit
  • ½ cană de lapte
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de zahăr alb
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată

Mod de preparare

Măsurați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron mare. Tăiați untul sau margarina până când se sfărâmă. Adăugați mărul mărunțit și laptele. Amestecați pentru a forma un aluat moale.

Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină. Se frământă ușor de 8 până la 10 ori. Formați două cercuri de 15 cm. Se așază pe o foaie de copt unsă. Se ung vârfurile cu lapte și se presară cu zahăr și scorțișoară. Se taie fiecare în 6 felii în formă de plăcintă.

Coaceți la 425 grade F (220 grade C) timp de 15 minute sau până când se rumenesc și cresc. Se servesc calde cu unt.

citește și...