BOMBĂ! Coronavirus ar fi plecat de la americani și nu de la chinezi! Pacientul zero al mapamondului, ținut ascuns de SUA!

15.03.2020, 10:59
BOMBĂ! Coronavirus ar fi plecat de la americani și nu de la chinezi! Pacientul zero al mapamondului, ținut ascuns de SUA!
Pacientul zero al mapamondului, ținut ascuns de SUA!

În timp ce planeta luptă cu epidemia de coronavirus, guvernul chinez face ample cercetări asupra originii pandemiei și motivelor din spate. 

Oficialii chinezi ar fi dezvăluit că originea pandemiei ar fi americană, scrie Marca. Practic, virusul a ajuns din SUA în Wuhan în octombrie, atunci când au avut loc Jocurile Militare Mondiale. 

Pacientul zero al mapamondului, ținut ascuns de SUA!

Primul care a subliniat teoria a fost purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Zhao Lijian.

Bărbatul a postat pe o rețea socială un clip în care Robert Redfield, directorul controlului și Prevenirea Sănătății din SUA, declara pe 11 martie la Congresul SUA că unele decese prin gripă înainte de debutul crizei au fost identificate ulterior ca fiind cazuri cauzate de coronavirus.

Zhao s-a întrebat pe twitter-ul său despre pacientul american zero, despre care Redfield nu oferă mai multe date și nici nu își susține informațiile cu mai multe dovezi decât propria deducție. Ulterior, un alt purtător de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, a declarat că există „opinii diverse despre originea bolii. Dar China le abordează din perspectivă științifică”.

De asemenea, a fost publicat în China că, în timpul acestor jocuri, la care au participat 9.603 de sportivi militari, din 104 țări, cu 27 de teste și 316 de evenimente, mai mulți americani au fost spitalizați pentru „o pneumonie ciudată”. Dr. Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China, care a condus lupta împotriva bolii și speră că controlul acesteia va fi reușit în aprilie, a declarat pe 27 februarie că „infecția a fost detectată pentru prima dată în China, dar este posibil ca virusul să nu fi avut originea în China”. 

Foto: Shutterstock

citește și...