Batoane de cereale cu ciocolată. O rețetă sănătoasă și energizantă

19.02.2022, 19:36

Un mic dejun copios care te pregăteşte pentru restul zilei. Rețeta de batoane de cereale cu ciocolată este ușor de făcut  în casă, ideală pentru cei care doresc o rețetă de post delicioasă. Este un desert sănătos și energizant, potrivit chiar și pentru sportivi.

De ce să cumpărați batoanele müsli, dacă le puteți pregăti simplu și rapid la voi acasă?

În plus, batoanele müsli home made conțin doar ingrediente sănătoase, iar astfel evitați să mâncați müsli cu foarte multe calorii și zahăr precum cele din magazine.

Ingrediente

  • 130 g fulgi de ovăz
  • 40 g semințe de in
  • 4 lingurițe semințe chia
  • 30 g semințe de floarea soarelui
  • 40 g semințe de susan 40 g semințe de dovleac
  • 60 g caju
  • 70 g migdale
  • 240 g unt de arahide
  • 80 g ciocolata neagra (vegana – opțional) miere/extract de stevie

Mod de preparare

1. Într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară , pune o foaie de copt, lăsând un exces în afara marginilor, pentru a putea folosi hârtia că mânere mai tărziu.

2. Într-un bol mare, combină fulgii de ovăz, semințele, caju și migdalele. Rade ciocolata deasupra amestecului.

3. Adaugă mierea sau extractul de stevie, urmate de untul de arahide și amestecă până la omogenizare.

4. Pune compoziția în tavă și niveleaz-o, apoi da-o la rece pentru câteva ore. Daca faci amestecul seara, o poți da la rece peste noapte.

5. Scoate batoanele din tavă, porționează-le și pune-le la rece până la servire.