Bărbatul mutilat de Ciomu a fost părăsit de soție, după 15 ani de la tragedia care l-a lăsat fără penis

08.07.2019, 12:44

În 2004, doctorul Naum Ciomu i-a amputat, din greșeală, penisul unui bărbat. Inițial, pacientul fusese internat în luna ianuarie pentru a suferi o intervenție chirurgicală din cauza unei dificultăți la urinare.

Bărbatul mutilat de Ciomu a fost părăsit de soție, după 15 ani de la tragedia care l-a lăsat fără penis

La vremea respectivă, Ion Jiga a rămas fără ‘bărbăție’ în urma unei operații banale, iar cazul lui a fost intens mediatizat. Ulterior, chirurgul Ioan Lascăr i-a refăcut penisul victimei. În urma acestei greșeli, Ion Jiga a primit 500.000 de euro drept despăgubiri de la societatea unde era asigurat doctorul Ciomu pentru malpraxis.

A primit despăgubiri de 500.000 de euro

‘I-am făcut reconstrucţia, în 2005, pentru că nu putea urina deloc. Penisul fusese tăiat până la piele, iar urina i se răspândea pe abdomen, pe coapse. Era terifiant. Am dorit să-i redau confortul la urinare – confort psihologic – şi calitatea vieţii, un anumit standard de sexualitate. Ion Jiga are viaţă sexuală şi sensibilitate erogenă.

Am considerat că este oportun ca urologii să intervină chirurgical acum pentru că au trecut şase ani de la reconstrucţie şi am vrut să prevenim eventuale complicaţii. Aceasta este prima operaţie de la reconstrucţie, iar problema era foarte simplu de rezolvat. Nu a fost nimic dramatic, care să îi pună viaţa în pericol. Pacientul are o uretră foarte largă ce permite introducerea celei mai mari sonde urinare folosite la bărbaţi’, a explicat specialistul Lascăr.

Cu banii pe care i-a obținut, bărbatul și-a cumpărat o vilă lângă București, unde s-a mutat alături de soția și fiica lor. Cei doi ar fi încercat să ducă o viață normală, însă din păcate, căsnicia lor s-a destrămat. Chiar femeia a dezvăluit că nu mai este împreună cu tatăl fiicei sale.

‘Am ieșit dintr-o relație toxică, atât din partea partenerului, cât și a mea. Acum am aflat că am manipulat. M-am curățat de tot ce a fost negativ în viața mea. Nu știam că atât de multe lucruri am de vindecat. Sunt lucuri acumulate în atâția ani. Nu am conștientizat (…) Acum sunt cu totul alta, știu ce vreau să fac cu viața mea’, a povestit femeia într-un discurs, scrie Wowbiz.