Bărbatul care l-a împușcat pe Ceaușescu, dezvăluiri cutremurătoare

28.12.2019, 12:20
Bărbatul care l-a împușcat pe Ceaușescu, dezvăluiri cutremurătoare
Bărbatul care l-a împușcat pe Ceaușescu, dezvăluiri cutremurătoare

Bărbatul care l-a împușcat pe Ceaușescu a făcut dezvăluiri cutremurătoare. La 30 de ani de la execuția dictatorului și a soției sale, Dorin Cârlan a povestit în premieră cum a decurs totul. 

Dorin Cârlan, unul dintre cei trei paraşutişti care i-au împuşcat pe Nicolae Ceauşescu şi pe Elena Ceauşescu în ziua de 25 decembrie 1989, din ordinul generalului Victor Atanasie Stănculescu, a oferit primul interviu despre execuție la 30 de ani de la Revoluţie, pentru Realitatea

Bărbatul care l-a împușcat pe Ceaușescu, dezvăluiri cutremurătoare

Bărbatul a făcut parte din aşa zisul pluton de execuţie al lui Nicolae Ceauşescu şi al Elenei Ceauşescu, alături de alţi doi paraşutişti, Octavian Gheorghiu şi Ionel Boeru.

„Domne, ce sa va spun? Dupa 30 de ani, parca a fost ieri. Pot sa va spun ca dupa darea sentintei, sotii Ceausescu nu voiau sa iasa, se lamentau, nu recunosteau tribunalul. La care domnul general Stanculescu, imbracat in tinuta aceea de ceremonii, in uniforma de adevarat general al Armatei romane, a luat o magistrala pozitie de drepti si a zis: “Parasutistii la mine. Legati-i, luati-i si la zid cu ei. Intai pe el, pe urma pe ea”. La care, ea a zis “Daca tot e sa ne omorati, vreau sa mor impreuna cu sotul meu. Impreuna am luptat, impreuna vreau sa murim”. Si zice “Da, atunci considerati ca fiind ultima dorinta a condamnatei, luati-o si pe ea”. Si a intrebat Ionel Boeru, capitanul: “Ce facem cu ei?”. “Duceti-i la zid, unde v-am aratat, si impuscati-i”. Ei au crezut, probabil, pana in ultima clipa, ca ii ducem spre elicopter, ca suntem salvarea lor”, a povestit parașutistul.

Bărbatul și-a amintit că, la un moment dat, Ceaușescu a plâns, probabil realizând că nu mai are scăpare în fața morții. 

„La un moment dat, el s-a intors in spate si am vazut ca incep sa ii dea lacrimile un pic. Dupa care s-a intors si a mers pe directia pe care i-o aratau colegii mei, care ii luasera. De acum nu mai puteau merge pe propriile lor picioare. Si colegii mei i-au dus mai mult in stare de  imponderabilitate, am putea spune. Nu prea atingeau picioarele pamantul. I-au dus foarte rapid, pentru ca cineva daduse un zvon acolo, cand ieseam cu ei, de asta ne-am si miscat foarte repede, ca urmeaza sa fim atacati de Flota a VI-a Americana, care vine din Mediterana cu peste 600 de elicoptere, sa ii scape pe sotii Ceausescu”, a mai povestit Cârlan.

Bărbatul a mai dezvăluit un alt detaliu, în premieră: „A inceput Boeru sa traga de la un metru, un metru si jumatate. Noi l-am asigurat cu foc. Mai este un amanunt. Ea nu murise, se zbatea si, atunci, cele 30 de cartuse le-am indreptat catre ea. Dar din motive umanitare, pentru ca nu murea. Se zbatea pe acolo, pe jos”. 

citește și...