Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la proba de Limba și literatura română
Luni, 22 iunie, absolvenții de liceu au susținut proba la Limba și Literatura Română, la examenul Bacalaureat 2020. Potrivit Edu.ro, anul acesta s-au înscris 155.500 candidaţi pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2020, dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia 2020, iar 31.800 din promoţiile anterioare.
Din cauza epidemiei de coronavirus, la intrarea în unitatea școlară unde au fost repartizați pentru susținerea examenului, elevilor li s-a efectuat un triaj epidemiologic. Acesta a constat în măsurarea temperaturii corporale, care nu trebuia să depășească 37,3 grade Celsius.
Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de Limba și literatura română
Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la proba de Limba și literatura română. Modelele de subiecte pentru prima probă de la examenul Bacalaureat 2020 au publicate pe site-ul oficial edu.ro.
Anul acesta, varianta extrasă a fost cea cu numărul 5. Astfel, la subiectul I, elevii au avut de rezolvat un text la prima vedere „Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Bandu.
Bacalaureat 2020. La subiectul II, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre cum contribuie mass-media (dacă da sau dacă nu) la crearea imaginii publice a unei persoane.
Subiectul III a fost un eseu despre particularitățile unei comedii studiate.
Când vor fi afișate primele rezultate
Bacalaureat 2020. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 30 iunie, până în ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale la examenul Bacalaureat 2020 vor fi făcute publice în data de 5 iulie.
Când pot fi depuse contestațiile
‘În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora’, a precizat MEC.
Marți, 23 iunie, continuă proba la Limba şi literatura maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale.
Miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune. Proba la alegere a profilului şi a specializării este programată joi, 25 iunie.