Așa cureți mașina de spălat rapid și eficient. Ingredientele simple de care ai nevoie

25.10.2022, 13:34
Așa cureți mașina de spălat rapid și eficient. Ingredientele simple de care ai nevoie
Așa cureți mașina de spălat rapid și eficient. Ingredientele simple de care ai nevoie

Mașina de spălat este extrem de utilă în locuință, însă de multe ori nu avem grijă de ea așa cum trebuie. Experții susțin că o mașină de spălat murdară și neîntreținută va cauza apariția mirosurilor neplăcute, a germenilor, bacteriilor și mucegaiul. De aceea, este musai să curățați mașina la o perioadă de timp. Iată de ce ai nevoie! 

Mașina de spălat este aparatul electrocasnic care se murdărește extrem de rapid. Dacă vei începe să observi că hainele tale se deteriorează și se pătează, înseamnă că mașina de spălat trebuie curățată urgent. Sunt numeroase metode prin care o putem curăța, iar ingredientele de care ai nevoie se regăsesc chiar la tine în bucătărie. Aceasta trebuie curățată o dată pe lună.

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și oțet. Pentru a curăța mașina de spălat, trebuie să urmezi următorii pași. Ai nevoie de 2 pahare de oțet, ¼ pahar de bicarbonat de sodiu, ¼ dintr-un pahar cu apa, un burete abraziv.

Mașina de spălat se curăță cu oțet și bicarbonat de sodiu

Se toarnă bicarbonatul de sodiu în compartimentul unde se pune detergentul. Peste acesta se toarnă puțin oțet, iar apoi dă drumul la mașină la programul cel mai lung pe care îl are. Este important ca mașina de spălat să aibă cuva goală în momentul în care îi dăm drumul.

În plus, este esențial să folosim două tipuri de oțet: cel alb care nu se folosește în alimentație și cel alimentar pe care orice gospodină îl are în bucătărie.

După ce mașina de spălat și-a terminat programul, trebuie să folosim buretele pentru a îndepărta rezidurile la care oțetul cu bicarbonatiul de sodiu nu au ajuns.

citește și...