Aşa arată acum fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal! Imagini impresionante cu casa folosită în perioada comunistă 

05.10.2019, 15:36

Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal, construită în 1927, arată ca desprinsă din poveşti. Casa impresionantă este amplasată pe un teren de 1.300 de mp şi oferă o privelişte de vis spre Munţii Piatra Mare şi Postăvarul.

Aşa arată acum fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal!

Vila a fost construită de Teodor Vasilescu, în 1927. În 1934, imobilul impresionant a fost cumpărat pentru 160.000 de lei de către Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti.

Începând cu anii ’50, casa din Predeal a fost folosită ca reşedinţă de protocol. Nicolae Ceauşescu a fost cel care a folosit-o pentru prima dată în perioada în care activa ca general-maior, ministru adjunct la Ministerul Apararii Nationale si sef al Directiei Superioare Politice a Armatei.

De altfel, vila este amplasată în apropierea casei de protocol folosită de Traian Băsescu. Casa a fost întreţinută până în 1990, însă după această perioadă nimeni nu s-a mai interesat de ea.

În 2003, proprietatea a fost cumpărată de un om de afaceri din Braşov, care a renovat totul. La scurt timp, bărbatul s-a mutat cu familia şi a locuit acolo câţiva ani buni. De asemenea, numele vilei a fost schimbat. Cât a fost în proprietarea statului, imobilul s-a numit ‘Vânătorul’, iar ulterior ‘Vila Andreea’.

Casa are o suprafaţa utilă de 256 mp si un teren de 1.350 mp. Recent, ea a fost scoasă la vânzare pentru 380.000 de euro, potrivit oficialilor Coldwell Banker Alpin.

‘Structura de rezistenta este realizata pe fundatii continue din beton armat si piatra, stalpii si centurile sunt din beton armat, zidurile portante din caramida, iar acoperisul este cu sarpanta din lemn cu invelitoare din tigla. Balconul (cerdacul) de la etaj, amplasat ca o centura in jurul vilei, este inchis pe structura de lemn si termoizolat la interior cu lambriu’, a declarat Horia Halmagi, broker in cadrul Coldwell Banker Alpin, compania care promovează proprietatea.

Sursa: wall-street.ro

citește și...