Arsenie Boca va deveni sfânt! Mitropolia Ardealului a început demersurile

06.09.2019, 17:00
Arsenie Boca va deveni sfânt! Mitropolia Ardealului a început demersurile
Arsenie Boca va deveni sfânt

Arsenie Boca va deveni sfânt, după ce Mitropolia Ardealului a început demersurile necesare pentru ca părintele să fie canonizat.

Episcopia Devei și Hunedoarei a emis ieri un comunicat de presă potrivit căruia dosarul de canonizare a lui Arsenie Boca va fi trimis către Sfântul Sinod al BOR. 

Au trecut 30 de ani de la moartea lui Arsenie Boca

„Joi, 5 septembrie 2019, la sediul Episcopiei Devei și Hunedoarei, sub președinţia Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-au desfășurat lucrările ședinței Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. În cadrul ședinței Sinodului mitropolitan, ierarhii prezenți au luat act cu aprobare de dosarul de canonizare întocmit de Comisia specială teologică mitropolitană pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca. Dosarul complet și studiul document asupra sfințeniei vieții Cuviosului Părintelui nostru Arsenie vor fi înaintate spre examinare și decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, scrie în comunicat. 

În 2014, Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, declara, în 2014, că ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze și el pe actul de canonizare. 

Anul acesta, se împlinesc 30 de ani de la moartea celui supranumit Sfântul Ardealului. Arsenie Boca este considerat cele mai mare duhovnic din România, din secolul al XX-lea, numeroase persoane mergând în pelerinaj la mormântul său, aflat la Mănăstirea Prislop din Hunedoara. 

 

citește și...