Apelul făcut de reprezentanții BNR: ”Nu fugiți la bănci ca să scoateți banii din conturi!”

16.03.2020, 16:02
Apelul făcut de reprezentanții BNR: ”Nu fugiți la bănci ca să scoateți banii din conturi!”
Apelul făcut de reprezentanții BNR: ”Nu fugiți la bănci ca să scoateți bani din conturi!”

Reprezentanții Băncii Naționale a României (BNR) fac apel la calm după ce președintele României, Klaus Iohannis, a decretat starea de urgență.

În panica creată de pandemia de coronavirus, oamenii au luat cu asalt magazinele, pentru a-și face provizii, dar și băncile, pentru a scoate bani.

Reprezentanții BNR au făcut apel la calm. Aceștia susțin că românii nu au motive să dea năvală la bănci pentru a scoate bani din conturi.

”Venim cu două măsuri: prima este legată de lichidități. Nu e nici o problemă în sistemul bancar, nu există niciun motiv de îngrijorare. Nu fugiți la bănci ca să scoateți banii din conturi! Sunt lichidități în bănci și la ATM-uri. Starea de urgență nu are nici o legătură cu sistemul bancar”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, potrivit click.ro.

Acesta a mai explicat că este necesar să se păstreze stabilitatea cursului valutar și a dobânzilor. Cursul BNR arată o nouă prăbușire a monedei naționale. Euro a ajuns astăzi la 4,8242, după o creștere cu 0,0068 lei. Și dolarul SUA a crescut la o valoare semnificativă, de 4,3202. Creșterea înregistrată este cu 0,0047 lei.

În țara noastră au fost confirmate 158 de cazuri de infectare cu nou coronavirus. 19 cazuri au fost confirmate luni. În România au fost interzise evenimentele la care participă peste 50 de oameni. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat starea de urgență începând de luni, 16 martie 2020.

citește și...