Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat. ”O cifră de 3.000-4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale”

26.10.2020, 08:47
Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat. ”O cifră de 3.000-4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale”
Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat. ”O cifră de 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat că un număr de 3.000 – 4.000 de cazuri de COVID-19 pe zi înseamnă un impact major pe secțiile de terapie intensivă din spitale.

Raed Arafat a făcut noi declarații despre pandemia de coronavirus și despre creșterea numărului de îmbolnăviri, care are un impact major asupra secțiilor de terapie intensivă din spitale. „Totuși, cifra e mare și vreau să se înțeleagă că o cifră de 3.000 – 4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale și din secțiile de terapie intensivă. Asta ar putea să însemne anumite măsuri speciale la nivel sanitar, la nivelul spitalelor”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență la postul de televiziune Antena 3.

Acesta a vorbit și despre capacitatea maximă la terapie intensivă în România pentru pacienții cu COVID-19. ”Până acum avem 1200 de paturi. Acest număr poate fi crescut. Spitalele de urgenţă care nu sunt spitale COVID s-au angajat să aibă un număr de paturi de Terapie Intensivă, spitalul Malaxa va avea aceste paturi. Există unităţi mobile ATI care sunt operaţionale, avem în plan, săptămâna următoare, să suplimentăm partea modulară”, a explicat el.

Raed Arafat: ”Până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că oamenii trebuie să se învețe să trăiască cu virusul, cel puțin până la vara anului viitor.

„Din punctul de vedere al modului în care va evolua virusul, eu cred că cel puțin până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, a declarat acesta.

Despre sărbătorile de iarnă, Raed Arafat a spus că acestea vor fi „adaptate virusului”.“Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil.Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a mai spus Raed Arafat, conform sursei citate.

 

citește și...