Anunț de ultima oră! Ce se întâmplă cu impozitele din România

24.05.2020, 14:42
Anunț de ultima oră! Ce se întâmplă cu impozitele din România
Anunț de ultima oră! Ce se întâmplă cu impozitele din România

Premierul Ludovic Orban a anunțat ce se întâmplă cu impozitele din România

Anunț de ultima oră! Ce se întâmplă cu impozitele din România

Guvernul nu va creşte impozitele şi nici contribuţiile sociale, chiar dacă situaţia economică este una dificilă.

„Aşa cum am anunţat, şi cum am scris în programul de guvernare, nu vom creşte impozitele şi nici contribuţiile. Sigur, am moştenit o situaţie extrem de dificilă, situaţia s-a complicat şi mai mult ca urmare a crizei economice provocată de epidemie. Am făcut eforturi foarte mari pentru a menţine cât mai multă lichiditate în economie, pentru a menţine ritmul susţinut al investiţiilor, pentru a crea posibilitatea de se fluidiza toate circuitele economice, atât cât a fost posibil, în mod evident, pentru a menţine la un nivel cât mai scăzut căderea economică. Rezultatele deja sunt vizibile şi sunt optimist că, prin planul de măsuri pe care-l punem la punct, vom reuşi să relansăm economia, să reconstruim sănătos economia”, a spus Orban.

Potrivit premierului, dezvoltarea economică se bazează pe inovare, pe iniţiativă economică, se bazează pe asumarea de riscuri, pe investiţii, pe susţinerea celor care au iniţiativă economică.

„Nu se poate la nesfârşit dintr-un buget secătuit, care permanent a fost supus la noi şi noi poveri şi noi şi noi cheltuieli, să continui să storci acest buget, să generezi cheltuieli care pur şi simplu vor crea dezechilibre care vor fi foarte greu de reparat. Noi suntem obligaţi să atacăm la Curtea Constituţională aproape orice lege care trece prin Parlament, pentru că ne generează noi şi noi cheltuieli, ne creează noi şi noi dificultăţi suplimentare”, a mai precizat Orban.

citește și...