ANM anunță ninsori abundente și viscol în toată România, în weekend. Cum va fi vremea în București

07.01.2022, 18:13
ANM anunță ninsori abundente și viscol în toată România, în weekend. Cum va fi vremea în București

România trece de la o extremă la alta. Meteorologii ANM anunță ploi și ninsori în cea mai mare parte a țării, în acest weekend. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme severă valabilă până duminică dimineață. De sâmbătă, 8 ianuarie, ora 4.00 până duminică, 9 ianuarie, ora 12.00, vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, potrivit ANM.

Vremea se răcește și în București, unde temperaturile scad până la 2-4 grade, iar temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de ninsori.

Ploi și zăpezi, anunțate în cele mai multe zone din România

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

„Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp”, potrivit ANM.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Prognoză specială pentru București. Când sunt așteptate ninsori

Conform ANM, „vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului. Vântul va sufla moderat”.

Sunt vești și despre regimul termic. „Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0…1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2…4 grade”, se menționează în aceeași prognoză pentru Capitală.

citește și...