ANM a emis o avertizare de vreme severă în România! Următoarele ore vor fi critice pentru 25 de județe

22.07.2019, 11:47

ANM a emis o avertizare de vreme severă în România! Următoarele ore vor fi critice pentru 25 de județe, care vor fi lovite de furtuni și ploi torențiale.

ANM a emis o avertizare de vreme severă în România!

Administraţia Naţională de Meteorologie, primul cod galben va fi valabil în intervalul 22 iulie, ora 13-18.00, în București și în alte 10 județe. Fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică accentuată.

În cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, în Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod galben de ploi torenţiale şi furtuni în Muntenia

Din această seară, de la ora 18.00, intră în vigoare o altă atenţionare cod galben de furtuni şi ploi torenţiale, valabilă până marţi, dimineaţă, la ora 6.00.

În intervalul menționat în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp, potrivit meteorologilor ANM.

citește și...