ANM a emis o avertizare de cod portocaliu și cod galben pentru ninsori și viscol puternic

24.01.2021, 20:59
ANM a emis o avertizare de cod portocaliu și cod galben pentru ninsori și viscol puternic
ANM a emis o avertizare de cod portocaliu și cod galben pentru ninsori și viscol puternic/ foto: pixabay

După câteva zile cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, vremea se răcește drastic în următoarea perioadă.

La munte va ninge și va viscoli puternic, dar vântul se va face simțit și în alte zone ale țării, inclusiv în București. Valorile termice vor scădea simțitor și se vor apropia de normalul acestei perioade.

Duminică seară, 24 ianuarie, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol puternic şi vizibilitate redusă, în zece de judeţe, în intervalul 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00.

Care sunt zonele vizate de cod galben de viscol și ninsoare

În Carpaţii Meridionali vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 100-120 km/h, va ninge moderat cantitativ.

Avertizarea cod portocaliu va fi valabilă în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Mai mult de atât, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi local moderate cantitativ, tot în zece de judeţe, dar și în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali.

În Capitală, începând de duminică seară, cerul va avea înnorări, iar în dimineața zilei de luni, va ploua slab. Temperatura maximă va ajunge până la 5 grade Celsius.

Vântul se va intensifica treptat după-amiază și seara, când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h.

citește și...