Angajații cu copii vor avea program flexibil la serviciu! De când intră în vigoare directiva europeană

01.02.2020, 13:05
Angajații cu copii vor avea program flexibil la serviciu! De când intră în vigoare directiva europeană
Angajații cu copii vor avea program flexibil la serviciu

Angajații cu copii vor avea program flexibil la serviciu. Iată mai jos de când intră în vigoare directiva europeană și ce presupune aceasta. 

U.E. a aprobat, în august 2019, o directivă prin care angajații cu copii în vârstă de până la opt ani vor avea program flexibil, scrie Mediafax.

De când intră în vigoare directiva europeană

Statele membre au primit doi ani la dispoziție pentru a implementa măsura. 

„Echilibrul dintre viața profesională și cea privată rămâne însă o provocare considerabilă pentru mulți părinți și lucrători care au responsabilități de îngrijire, în special din cauza prevalenței în creștere a programului de lucru prelungit și a orelor de lucru în schimbare, care are un impact negativ asupra ocupării forței de muncă în rândul femeilor. Un factor major care contribuie la subreprezentarea femeilor pe piața muncii este dificultatea de a găsi un echilibru între obligațiile profesionale și cele familiale. Atunci când au copii, femeile lucrează, de obicei, mai puține ore în locuri de muncă remunerate și petrec mai mult timp îndeplinind responsabilități de îngrijire neremunerate. Faptul de a avea o rudă bolnavă sau aflată în îngrijire s-a dovedit, de asemenea, că are un impact negativ asupra ocupării forței de muncă în rândul femeilor, unele femei ieșind complet de pe piața muncii”, scrie în textul directivei europene.

 

citește și...