Andreea Marin, după vacanța petrecută în Croația. ”Am sosit pe aeroportul Otopeni: învățată deja de acolo cu dezinfectantul la îndemână oriunde, aici nu l-am văzut”

09.07.2020, 13:48
Andreea Marin, după vacanța petrecută în Croația. ”Am sosit pe aeroportul Otopeni: învățată deja de acolo cu dezinfectantul la îndemână oriunde, aici nu l-am văzut”
Andreea Marin, după vacanța petecută în Croația. ”Am sosit pe aeroportul Otopeni: învățată deja de acolo cu dezinfectantul la îndemână oriunde, aici nu l-am văzut”

Andrea Marin a avut o scurtă vacanță în Croația. La întoarcere, vedeta a vorbit despre diferențele dintre Croația și România în ceea ce privește măsurile de protecție.

Anul acesta, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, Andreea Marin a preferat să-și peteacă vacanță într-o țară din apropierea României. Aceasta a ales ca destinație Croația.

”O vacanţă de neuitat în aceste vremuri tulburi părea o utopie. A şi început cu stângul: chiar în ziua plecării, zborul a fost anulat şi a trebuit rapid să găsim o altă soluţie. Dar să pornim de la alegerea destinaţiei. Nu a fost uşor să ne schimbăm obiceiul: Italia, ţară pe care o iubesc, insula Capri care mi-a câştigat inima de ani buni… Dar vremurile te obligă, iată, să schimbi, să te adaptezi…

Doream un tărâm cât mai apropiat de România, pentru că e mai prudent acum astfel. În acelaşi timp, după oboseală acumulată serios în aceste luni în care muncă pentru campania Preţuieşte Viaţă s-a dovedit a fi cu mult peste muncă oricum nebună cu care m-am obişnuit, aveam nevoie atât de aer curat şi linişte, cât şi de soarele care să compenseze timpul destul de lung petrecut în casă în pandemie. Aşadar, dacă puteam îmbina mişcarea pe munte la aer proaspăt cu marea, ar fi fost ideal. Şi am găsit soluţia: Croaţia”, a povestit vedeta pe rețelele de socializare.

”Nu ne rămâne decât… să ne trezim”

Revenită în  țară, Andreea Marin a comentat pe seama măsurilor de precauție din Croația, dar și a celor din țara noastră.

”Că tot v-am promis informații despre vacanta: atât la dus, cât și la întors, compania aeriana cu o conduita exemplara a fost doar cea croată, Croatia Airlines, păstrând distanta între locurile pasagerilor în avion, masca, mănușile purtate de către personal, dezinfectant și măști oferite gratuit, serviciile, bunul simt și grija fără de nevoile călătorilor, fără reproș.

În rest, atât Lufthansa, cât și Austrian Airlines, acceptau înghesuiala de dragul cât mai multor bilete vândute, nici gând de respectarea “distantei sociale” de care tot vorbim.

În Croația, la orice restaurant în aer liber sau la plaja, chiar dacă era foarte cald, personalul purta fără excepție masca și mănuși, dezinfectarea scaunelor, meselor, sezlongurilor se făcea de câte ori se schimba clientul, măștile la nevoie și dezinfectantii se ofereau gratuit, atenția la detalii, de invidiat”, a spus vedeta de televiziune.

 

”Și se văd rezultatele : pe întreaga pandemie, cazurile în Croatia în număr de 10 ori mai redus decât în România, cea mai grea zi din toată perioada din punctul de vedere al cazurilor a fost cea în care au avut 98 de infectari în întreaga tara, dar sunt doar excepții când au atins un astfel de număr.

În aceeasi zi, noi depășeam pragul de 500, din păcate, cu focare declanșate la mare și la munte, unde aglomerația și lipsa respectării regulilor duce la punerea în pericol a atâtor vieți…  Azi noapte, am sosit pe aeroportul Otopeni: învățată deja de acolo cu dezinfectantul la îndemână oriunde, aici nu l-am văzut. O fi… dar discret. Nu ne rămâne decât… să ne trezim”, a încheiat Andreea Marin.

citește și...