Andreea Berecleanu, mărturisiri emoționante despre Revoluția din 1989

24.12.2019, 14:21
Andreea Berecleanu, mărturisiri emoționante despre Revoluția din 1989
Andreea Berecleanu, mărturisiri emoționante

Andreea Berecleanu a făcut recent mărturisiri emoționante despre Revoluția din 1989. Prezentatoarea TV a povestit cum a trăit acele clipe chiar în centrul Bucureștiului. 

În decembrie 1989, Andreea Berecleanu avea doar 14 ani și se pregătea de aniversarea tatălui său, născut chiar de Crăciun. 

Andreea Berecleanu, mărturisiri emoționante

Într-un interviu recent pentru Unica, prezentatoarea TV a povestit ce făcea când a izbucnit Revoluția și de ce s-a temut pentru viața ei. 

„Am mers mai sus, către Piața Universității, și am văzut mulțimea care se adunase deja. (…) Primul lucru care m-a izbit a fost stema de stat decupată din mijlocul drapelului. (…) În acel moment a fost o luptă psihologică între a intra în mulţime, mânată de felul justiţiar, corect şi dornic de libertate al familiei mele care a avut de suferit în perioada comunistă şi instinctul de conservare şi teamă de pericol. (…) Am alergat pe străzi, am trecut pe lângă vitrinele sparte, am simţit profund şi direct, la cald, ura strânsă de tinerii revoluţionari curajoşi. (…) Dacă în acea noapte aş fi rămas acolo sau chiar în după-amiaza zilei de 21 decembrie, nu aş mai fi trăit. Tinerii aceia au fost călcaţi de tancuri sau împuşcaţi”, a declarat Andreea.

citește și...