Andreea Berecleanu, declarații dure la adresa Sorinei Matei după ce a numit-o prompteristă! ‘O invit în instanță. Acolo va trebui să aducă dovezi, nu impresii’

28.02.2020, 21:00
Andreea Berecleanu, declarații dure la adresa Sorinei Matei după ce a numit-o prompteristă! 'O invit în instanță. Acolo va trebui să aducă dovezi, nu impresii'
Andreea Berecleanu, declarații dure la adresa Sorinei Matei după ce a numit-o prompteristă! 

A trecut aproape o lună de când Andreea Berecleanu nu a mai apărut la pupitrul Observatorului de la ora 19.00! Vedeta a decis să își dea demisia de la Antena 1 și și-a motivat alegerea într-o postare pe rețelele de socializare.

Din martie, locul ei va fi ocupat de Alessandra Stoicescu, care momentan se află încă în concediul de creștere al copilului.

Andreea Berecleanu, declarații dure la adresa Sorinei Matei după ce a numit-o prompteristă!

Fanii acesteia și-au exprimat regretul că nu o vor mai vedea pe Andreea Berecleanu pe micile ecrane, în vreme ce alții cu denigrat-o în fel și chip.

O fostă colegă de-a Andreei Berecleanu, Sorina Matei, a scris pe Facebook un mesaj destul de dur la adresa fostei prezentatoare, pe care a numit-o promperistă.

‘Berecleanca nu e jurnalistă, e prompteristă. Nu a fost niciodată jurnalistă. Nu a dat, nu a aflat niciodată nicio ştire. Niciodată. Cu ştiri se ocupă jurnalistul. Berecleanca nu are de unde să ştie, că de asta nu s-a ocupat niciodată în ultimii 17 ani. Berecleanu e o fată obsedată de machiaj, care vine, citeşte prompterul şi pleacă la businessurile ei. Private.

Dintotdeauna. Businessuri care nu au legătură cu presa, dar în care e mişto să te foloseşti de calitatea de «jurnalist», ca şi-n emisiuni tv. Mai cunosc eu mulţi care fac PR, afaceri şi care şi acum se prezintă fals jurnalişti, maculând meseria. La Berecleanu, dacă pică prompterul sau curentul, nu ştie ce să zică şi nici ce să facă, s-a terminat.

Spre deosebire de muza Berecleanu, Sandra scrie știri, materiale, se implică, Sandra nici n-are nevoie de prompter. Le știu pe amândouă din câmpul muncii, ca să zic așa. Mulți ani. Diferențele sunt uriașe, huge, nici nu încap niciun fel comparații’, a fost mesajul Sorinei Matei.

Acest mesaj a înfuriat-o la culme pe Andreea Berecleanu, care a decis să o dea în judecată pe fosta colegă din trustul Intact.

‘Pe Sorina Matei nu am mai văzut-o de mult. Nu i-am urmărit evoluția, nu aveam motiv. Din punctul meu de vedere, nu practica un jurnalism credibil, ci mai degrabă zgomot. Eu mi-am croit drumul profesional diferit. În plus, nu atac gratuit oameni, colegi sau foști colegi, nu mint, nu jignesc. Dacă tot a adus vorba despre partea de prezentare a știrilor, în acel text denigrator la adresa mea, îi reamintesc că mi-au «căzut» multe promptere, ba chiar și emisii în direct. Am rămas chiar și în beznă și am continuat jurnalul. Le-am făcut față impecabil în cele aproape 10.000 de ore de emisie din 1993 și până acum.

La fel cum la fel de bine știe și reportajele din teren, live-urile de la inundații sau de la Colectiv, sau interviurile cu personalități. Lista celor 27 de ani de jurnalism e foarte lungă, e lungă și lista celor 17 ani din Antena 1. Ea scrie fără acoperire, la mine există evidența acestor fapte. Toată lumea le-a văzut. Ca să nu mai lungesc vorba, o invit în instanță. Acolo va trebui să aducă dovezi, nu impresii’, a declarat Andreea Berecleanu pentru Click! 

citește și...