Americanii încep testarea pe oameni a vaccinului contra COVID-19

16.03.2020, 13:53
Americanii încep testarea pe oameni a vaccinului contra COVID-19
Americanii încep testarea pe oameni a vaccinului contra COVID-19

Specialiștii americani încep astăzi testarea pe oameni a vaccinului contra COVID-19. Au fost selectați 45 de subiecți.

Testarea primului vaccin contra coronavirusului începe la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, SUA. Testarea urmează să fie făcută pe 45 de voluntari tineri, clinic sănătoși, cărora le vor fi administrate doze diferite, relatează Mediafax, care citează Associated Press,

Primul participant va primi astăzi o doză experimentală. Identitatea primului om pe care va fi testat vaccinul nu a fost făcută publică.

Potrivit specialiștilor, nu există niciun pericol pentru participanți să fie infectați, întrucât vaccinul nu conține o componentă a coronavirusului.

Specialiști din domeniul sănătății spun că va mai dura între 12 și 18 luni până la validarea unui vaccin anti-coronavirus.

În România au fost confirmate 158 de cazuri de infectare cu nou coronavirus. 19 cazuri au fost confirmate luni. Peste 6.500 de oameni au murit în întreaga lume din cauza pandemiei COVID-19, iar aproape 170.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan din China.

FOTO: Profimedia

citește și...