FOTO | Alimente expirate și mizerie de nedescris la restaurantele dintr-un mall bucureștean! Șapte localuri au fost închise

07.10.2019, 15:18
FOTO | Alimente expirate și mizerie de nedescris la restaurantele dintr-un mall bucureștean! Șapte localuri au fost închise
Șapte restaurante au fost închise

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit alimente expirate, mizerie de nedescris și multe alte nereguli la restaurantele dintr-un mall bucureștean. Controlul s-a lăsat cu amenzi usturătoare, iar șapte localuri au fost închise temporar. 

În urma verificărilor făcute de ANPC zilele trecute într-un centru comercial din București, s-au aplicat amenzi de 170.000 de lei și s-au retras de la vânzare aproape 500 de kg de alimente în valoare de peste 15.500 de lei. 

Șapte restaurante au fost închise

Mai mult decât atât, șapte restaurante au fost închise temporar pentru a remedia neregulile găsite. 

„În data de 04.10.2019, comisarii din cadrul CRPCR Bucureşti-Ilfov au efectuat un număr de 13 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică din Complexul comercial Sun Plaza. Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale în cuantum de 170.000 lei şi un avertisment”, au comunicat cei de la ANPC. 

Cauzele care au dus la amenzi usturătoare au fost nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; schimbarea stării termice a produselor, iar în spațiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă. 

 

citește și...