Alexandru Rafila, despre medicamentul care nu ar trebui luat în infectarea cu COVID-19. ”Este grav să iei”

11.12.2020, 13:21
Alexandru Rafila, despre medicamentul care nu ar trebui luat în infectarea cu COVID-19. ”Este grav să iei”
Alexandru Rafila, despre medicamentul care nu ar trebui luat în infecția cu COVID-19. ”Este grav să iei”

Medicul Alexandru Rafila a explicat care este medicamentul pe care el consideră că nu este bine să fie luat în cazul infectării cu coronavirus.

Aflat în izolare, medicul Alexandru Rafila a intrat în direct într-o emisiune televizată și a dat detalii despre tratament și despre cum se simte. Acesta a explicat care este medicamentul care ar trebui evitat în cazul infectării cu coronavirus. Este vorba despre azitromicină. Azitromicina este un antibiotic din clasa macrolidelor, fiind utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene

“Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă, în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină. Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, la România TV, potrivit click.ro.

Alexandru Rafila e infectat cu COVID-19

Alexandru Rafila a anunțat joi seară că a fost depistat pozitiv cu COVID-19, la la câteva zile după ce soția sa fusese confirmată pozitiv.

“S-a confirmat infecţia şi în cazul meu, asta e situaţia. Am infecţia, s-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Sunt ok, după cum puteţi să vedeţi, mă simt bine”, a spus acesta la Antena 3.

„Deocamdată mă simt bine. (…) Am purtat mască, problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună. Acesta a fost momentul în care am aflat, după câteva zile, că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”, a mai spus medicul.

 

citește și...