Alexandru Rafila, anunț șocant. ”Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă”

27.01.2022, 17:19
Alexandru Rafila, anunț șocant. ”Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă”
Alexandru Rafila, despre carantinarea României: „ Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown”

După recordul absolut, cu peste 34.000 de cazuri noi, înregistrat pe 25 ianuarie, Alexandru Rafila a făcut previziuni sumbre pentru săptămâna viitoare. Ministrul Sănătății susține că săptămâna viitoare, bilanțul va cunoaște ”o creștere spectaculoasă”. Ministrul se aşteaptă ca această evoluţie să mai dureze cel puţîn două săptămâni, până pe dată de 10 februarie.

Ministrul Sănătății a dezvăluit că autoritățile sanitare se așteaptă la o creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19 încă de la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul a precizat că autoritățile se așteptau la cifre record în această perioadă.

”Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă”

„Trendul ascendent continuă. Chiar dacă azi am avut o mică scădere așteptată, pentrucă ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere. Testarea a fost mai limitată. Aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabul vor fi înregistrate până sâmbătă, apoi va urma o nouă scădere, în jur de 15 -18.000 mii de cazuri estimăm noi pentru weekend. Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă.”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul ședinței de guvern.

Ministrul a mai spus că în ultimele două zile a fost depășit pragul de 100.000 de teste efectuate zilnic, dar ministrul Sănătății a subliniat că numărul lor trebuie să mai crească prin implicarea medicilor de familie.

”Capacitatea de testare a crescut”

„Capacitatea de testare a crescut, însă încă nu a crescut datorită intrării în dispozitiv a medicilor de familie. Ieri, de exemplu, au testat doar 7% din probele efectuate. Au testat destul de puțin, sper să se schimbe în perioada următoare”, a mai spus ministrul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că au fost diagnosticate 31.683 de cazuri cu SARS-CoV-2, din 32.907 teste RT-PCR şi 68.045 de teste rapide antigenice. La ATI sunt internate 731 de persoane, cu 39 mai mult decât în ziua anterioară. S-au înregistrat 71 de decese.

A doua zi cu peste 30.000 de cazuri noi de COVID-19

 

citește și...