Alexandru Arșinel, dezvăluiri emoționante despre transplantul care i-a salvat viața. ‘Mă străduiesc să trăiesc atât cât îmi va fi dat’

25.02.2021, 19:32
Alexandru Arșinel, dezvăluiri emoționante despre transplantul care i-a salvat viața. 'Mă străduiesc să trăiesc atât cât îmi va fi dat'
Alexandru Arșinel, dezvăluiri emoționante despre transplantul care i-a salvat viața. 'Mă străduiesc să trăiesc atât cât îmi va fi dat'

Alexandru Arșinel a trecut prin momente dificile în urmă cu 8 ani. Actorul a primit un rinichi de la un tânăr care s-a sinucis. 

La vremea respectivă, Alexandru Arșinel se afla pe lista de așteptare în vederea unui transplant de rinichi care avea să-i salveze viața ulterior.

Recent, actorul a mărturisit că îi este recunoscător lui Dumnezeu pentru că nu a întâmpinat nicio problemă după transplantul respectiv, deși intervenția a fost una dificilă.

Alexandru Arșinel, despre transplantul care i-a salvat viața

‘Rinichiul nu mi-a făcut niciodată probleme, din 2013 încoace. Nu l-am simţit niciodată ostil şi nici nu mi-a creat alte dificultăţi. Pur şi simplu, cel de Sus a făcut ca lucrurile să se aşeze cu bine!”,  a spus îndrăgitul actorul.

Alexandru Arşinel a fost operat în august 2013. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Institutul de Transplant Renal din Cluj. El povestea că a primit rinichiul de la un tânăr care s-a sinucis după ce a pierdut la jocurile de noroc.

„Era un tânăr de 23 de ani, care a ales să se sinucidă, dar nu cunosc alte amănunte. Mă rog pentru el zilnic, după cum mă rog şi pentru medicul clujean care a condus echipa de operaţie. Dacă e să fi preluat ceva de la acel tânăr aş spune că am luat dorinţa de a trăi.

Recunosc, îmi place viaţa. Mă străduiesc să trăiesc atât cât îmi va fi dat, să mă bucur de viaţă, de copii, de nepoţi.

Acelora care cred că e uşor să trăieşti la 82 de ani le spun doar atât: vă înşelaţi! Dar vreau să trăiesc ca să-mi însoţesc cât mai mult nepoţii şi soţia şi să mă bucur de prezenţa lor, cât va fi posibil. Mai spun doar atât, soţia mea e paralizată de ani buni, îşi mai mişcă doar mâna dreaptă şi capul. Şi totuşi, vreau să-i fiu alături până la capăt”, a mai adăugat Alexandru Arșinel.

citește și...