Alexandra Măceșanu va fi declarată decedată, deși mai mulți specialiști spun că ar putea fi în viață

05.09.2019, 12:32
Alexandra Măceșanu va fi declarată decedată, deși mai mulți specialiști spun că ar putea fi în viață
Alexandra Măceșanu va fi declarată moartă

Procedura prin care Alexandra Măceșanu va fi declarată decedată a fost declanșată, însă unii experți în medicină legală cred că fata ar putea fi în viață. 

Libertatea scrie că cei de la INML au dus la bun sfârșit raportul de expertiză medico-legală al rămășitelor umane găsite în curtea suspectului de la Caracal, iar analiza a arătat, cu precizie de 99,93%, că dinții din butoi aparțin Alexandrei Măceșanu. 

În plus, mărturia lui Dincă, dar și alte probe și elemente conduc la concluzia că adolescenta de 15 ani și-a pierdut viața. Cu toate acestea, în lipsa unui certificat medico-legal de constatare a decesului, nu se poate elibera certificatul de deces. 

„E foarte greu de emis un asemenea document”

„E foarte greu, dacă nu imposibil, de emis un asemenea document, pentru că legistul nu știe nimic. Nu are identitatea victimei, nu are cadavru, nici măcar bucăți mari dintr-un schelet. Nu știe ce a cauzat decesul și nici în ce circumstanțe s-a produs”, a spus un expert în medicină legală. 

„Există doar un raport, mai exact o expertiză sumară osteologică în care s-a găsit profilul ADN al Alexandrei. Dar unde, în dinți! Și nu se spune în câți. Ar putea foarte bine să fie în viață și fără un dinte, și fără mai mulți! Oasele mari, capul, bazinul, lipsesc… Oase pe care dacă le scoți, ar trebui să ucizi victima. Atunci, cum să declari decesul?”, a mai dezvăluit specialistul.

Pentru ca procedura de declarare a decesului să înceapă, e nevoie ca mama Alexandrei să depună la dosar cartea de identitate a fiicei sale, lucru pe care femeia l-a refuzat. 

„După înregistrarea tardivă a decesului, familia va primi rămășițele fetei. De fapt, ce a mai rămas din ele după efectuarea testelor ADN. Pentru că examinarea genetică este complet distructivă. Presupune distrugerea probelor unice pe care s-au făcut analizele. Oasele, dinții respectivi dispar!”, au detaliat surse medicale. 

citește și...