Alertă meteo pentru următoarele zile: temperaturile vor scădea drastic! Ce regiuni vor fi afectate de furtuni

23.08.2021, 14:41
Alertă meteo pentru următoarele zile: temperaturile vor scădea drastic! Ce regiuni vor fi afectate de furtuni
foto: pixabay

Luni, 23 august, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme instabilă ce vizează toate regiunile țării. Se anunță furtuni, grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 40 de litri pe metru pătrat. 

Temperaturile vor scădea drastic și va ploua în aproape toate regiunile, anunță ANM. Valorile termice vor coborî de la maxime de 32-34 de grade la 22-26 de grade.

Alertă meteo pentru următoarele zile: temperaturile vor scădea drastic!

În Muntenia, vremea va fi călduroasă la începutul acestei săptămâni, însă temperaturile vor scădea spre final. Temperaturile minime se vor situa între 14 și 16 grade C în prima săptămână, după care între 12 și 14 grade C în următoarea.

La munte, vremea se va răci treptat în intervalul 23 – 26 august, astfel încât mediile maximelor vor porni de la 20 de grade și vor ajunge la 16 grade. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor semnala averse ce vor lua și aspect torențial.

”Vor mai fi de interes până la sfârşitul verii astfel de fenomene (furtuni, vijelii, grindină – n.r.), astfel încât vara lui 2021 să fie o confirmare că şi în România a fost o vară a extremelor meteo”, a conchis meteorologul Elena Mateescu.

 

citește și...