Alertă meteo de vreme rea! În ce zone din țară va ninge viscolit

31.10.2020, 12:38
Alertă meteo de vreme rea! În ce zone din țară va ninge viscolit
Alertă meteo de vreme rea! În ce zone din țară va ninge viscolit/ foto: pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că valorile termice vor scădea, iar weekend-ul va fi unul rece. În plus, ANM a emis și o avertizare de cod galben pentru anumite zone din țară.

Începând de sâmbătă, 31 octombrie, meteorologii au emis un avertisment de cod galben de ninsori și vânt puternic, pentru 17 județe.

Cele 17 județe afectate sunt Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș Severin.

Până duminică după-amiază, se vor semnala ploi în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, iar la munte, în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei sunt aşteptate precipitaţii mixte.

Vremea s-a răcit brusc

Temperaturile vor scădea brusc și în Muntenia, iar regimul termic va fi apropiat şi chiar uşor sub de cel climatologic specific perioadei din an. Temperaturile maxime se vor situa între 12-14 grade ziua şi 2-5 grade noaptea.

La munte, răcirea vremii va fi accentuată. Valorile termice vor fi mai scăzute decât mediile acestei perioade. Temperaturile vor scădea noaptea până la pragul înghețului.

Drumarii din Harghita au ieșit deja la lucru pentru a deszăpezi cinci drumuri naționale, după ce s-au semnalat lapoviță și ninsoare.

‘Prognoza meteo anunta temperaturi scazute si precipitatii mixte in continuare, mai ales in zonele montane, asa ca va rugam sa nu plecati la drum daca nu aveti masina pregatita pentru conditii de iarna!”, au precizat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP).

citește și...