Ai telefon Samsung rezistent la apă? Anunțul care a declanșat scandalul

09.07.2019, 10:28
Samsung produce numeroase modele rezistente la apă

Renumita companie Samsung a fost dată în judecată în Australia de către Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor. Instituția a luat această decizie în urma unor declarații înșelătoare făcute de gigantul sud-coreean.

Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor din Australia (ACCC) susține că Samsung a făcut reclamă falsă în campaniile de marketing legate de rezistența la apă a telefoanelor din gama Galaxy și Note. 

În instanță au fost citate peste 300 de reclame înșelătoare ale companiei. Samsung a prezentat, în repetate rânduri, smartphone-urile sale în condiţii în care rezistența la apă nu poate fi garantată, precum pe fundul unei piscine sau în apa sărată a mării. Atât clorul din piscină, cât și sarea din atacă adezivul de impermeabilitate și se pot produce infiltrații.

Condițiile de garanție ale telefoanelor menționează că sunt rezistente la apă și că pot fi scufundate pentru 30 de minute la adâncime de un metru, însă garanția nu acoperă problemele apărute în urma contactului cu apa și sugerează că telefonul nu ar trebui folosit la piscină sau în apa mării. 

„ACCC afirmă că reclamele Samsung reprezentate în mod fals și înșelător reprezentate de telefoanele Galaxy ar fi potrivite pentru utilizare în sau pentru expunerea la toate tipurile de apă, inclusiv în apa de ocean și în piscine și nu ar fi afectate de expunerea la apă pentru viață a telefonului, atunci când nu a fost cazul”, a spus Rod Sims, președintele ACCC.

„Samsung a arătat telefoane Galaxy folosite în situații în care nu ar trebui să fie, pentru atragerea clienților”, a mai afirmat Sims.

Gigantul sud-coreean a comunicat că se va apăra în fața acuzațiilor aduse de ACCC: „Samsung susține în continuare campaniile de marketing și de promovare a smartphone-urilor sale rezistente la apă. Suntem, de asemenea, încrezători că oferim clienților soluții gratuite într-o manieră compatibilă cu obligațiile Samsung din garanția producătorului și din legea consumatorilor australieni”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Telefoanele listate în procesul ACCC includ modelele Galaxy S10e, S10, S10 Plus, S9, S9, S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, Note 9, Note 8, Note 7, A8, A7 și A5.