Adopția Sorinei, ce lovitură! Decizia care poate schimba definitiv destinul fetiței

05.07.2019, 17:03
Adopția Sorinei, ce lovitură! Decizia care poate schimba definitiv destinul fetiței
Sorina ar putea pleca în SUA cât de curând

Cazul adopției Sorinei ține cu sufletul la gură o țară întreagă. De mai bine de două săptămâni, de când fetița a fost luată cu mascații de la locuința asistentului maternal din Baia de Aramă, apar fel și fel de informații despre adopție, iar autoritățile au deschis o anchetă. 

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a depus pe 24 iunie o cerere de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care Sorina a fost adoptată de către o familie de români din SUA. 

Astăzi, Curtea de Apel Craiova a respins cererea de suspendare, iar decizia de adopție rămâne valabilă. Sorina ar putea pleca alături de părinții adoptivi în SUA dacă i s-ar da pașaportul, potrivit Digi 24. 

„Sorina nu are în acest moment paşaport, se refuză eliberarea acestuia”, a spus avocata familiei Săcărin. „Am depus certificatul de naştere pe numele Săcărin, fotografii, înregistrări video, astfel încât instanţa să înţeleagă care este, de fapt, interesul superior al minorei. Mai sunt demersuri care nu s-au finalizat, dar avem încredere că se va respecta legea”, a mai adăugat apărătoarea familiei. 

În acest moment, Sorina este în România împreună cu mama sa, Ramona, iar tatăl său a plecat înapoi în SUA, alături de cealaltă fiică a familiei.

citește și...