Adolescenta care a supraviețuit în mod miraculos atacului brutal al unui rechin ajunge să devină campion la înot

28.12.2022, 18:23

Cu doar 20 de luni înainte de a câștiga campionatul de natație de debut, adolescenta Lucy Art a fost sălbăticită de un rechin în timp ce se juca în Florida și aproape că și-a pierdut întreaga mână. “Pentru că aș fi putut să sângerez până la moarte. Am crezut că o să leșin în timp ce mă duceam la ambulanță. Nu puteam să merg. În ambulanță, îmi amintesc că eram atât de speriată că mi-am pierdut mâna sau că îmi voi pierde mâna.”

O adolescentă care a fost sălbăticită de un rechin uriaș care aproape că i-a smuls mâna și i-a lăsat dinții permanent în picior și-a învins temerile și a câștigat un concurs de înot la doar 20 de luni de la atac.

Lucy Art se juca în marea din Florida cu verișorii ei la începutul anului 2021, când a fost brusc sfâșiată de jos, transmite dailystar.co.uk.

Adolescentul care a supraviețuit în mod miraculos atacului brutal al unui rechin

Inițial, spune Lucy, nu a avut nicio idee despre ce o lovise, dar destul de curând a început durerea.

Ea a explicat: “Înotam cu verii mei. Mă jucam în valuri. Am simțit că ceva mi-a lovit picioarele și am crezut că era vărul meu”.

“Îmi amintesc că eram atât de speriată că mi-am pierdut mâna sau că îmi voi pierde mâna”

Fără ca Lucy să știe, era de fapt un rechin mare cu vârf negru, o specie care nu este cunoscută ca fiind deosebit de agresiv cu oamenii.

Ea a continuat: “Apoi a sărit din apă. Și mi-am dat seama că era un rechin și mi-a plăcut să mă apuce de mână. Așa că mâna mea dreaptă era în gura lui”.

După ce s-a eliberat de bestie, o Lucy însângerată a fost trasă la mal, însă luptele ei nu s-au terminat încă din cauza gravității rănilor suferite.

Ea a explicat: “Pentru că aș fi putut să sângerez până la moarte. Am crezut că o să leșin în timp ce mă duceam la ambulanță. Nu puteam să merg. În ambulanță, îmi amintesc că eram atât de speriată că mi-am pierdut mâna sau că îmi voi pierde mâna.”

Abia după ce Lucy a ajuns la spital a fost dezvăluită adevărata amploare a rănilor sale.

Ea a continuat: “Deci, rechinul a mușcat din ea, mi-a luat o bucată de tendon. Există o rată atât de mare de infecție în cazul mușcăturilor de rechin și chiar am niște dinți de rechin în picioare.”

După ce a fost externată, Lucy a început un proces de reabilitare dificil pentru ca mâna ei să funcționeze din nou în cele din urmă.

Sprijinul comunității care a fost atacată de rechin, spune ea, a fost cel care a inspirat-o să înceapă călătoria ei în înotul competitiv, care a culminat cu câștigarea primului ei eveniment luna trecută.

Ea a spus: “Chiar nu credeam că mâna mea va mai funcționa vreodată la fel. Și în timpul reabilitării, atunci m-am gândit la cariera mea de înotător și dacă voi mai înota vreodată. Pur și simplu nu mă vedeam mai bine. Nu m-am gândit cu adevărat să înot în facultate. Cred că tot atacul rechinului mi-a dat de fapt motivația de a vrea să înot în facultate. Motivația de a mă descurca mai bine și că pot fi mai bună. De atunci, am fost doar o singură dată în ocean și am fost de fapt pe aceeași plajă. A fost greu”.

citește și...