Actorul Mugur Mihăescu: „Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă!”

11.05.2020, 12:25
Actorul Mugur Mihăescu: „Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă!”
Actorul Mugur Mihăescu: „Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă!”

Autoritățile din țara noastră vor să redeschidă hotelurile, însă restaurantele vor rămâne închise. Actorul Mugur Mihăescu, de la Vacanța Mare, este de câțiva ani om de afaceri în domeniul HORECA și nu este încântat de măsurile de ajutor anunțate de guvern.

Actorul Mugur Mihăescu a vorbit despre deschiderea treptată a teraselor și hotelurilor, într-un interviu pentru Digi24. El susține că aceasta este o măsură care ar grăbi falimentul unor firme din domeniu.

„Ce-i aia deschiderea teraselor? Hai să deschidem masa din stânga. Atât! Sau hai să deschidem doar o umbrelă. Ori se deschide tot, ori nu se deschide nimic, pentru că pe urmă statul poate să zică următorul lucru: Păi, v-am lăsat să deschideți terasele, gata, acum nu mai e treaba noastră, faptul că n-au venit la voi oameni e doar treaba voastră.

Păi, stai că n-avem voie să-i primim înăuntru! Nu mai e treaba noastră, de-aici nu vă mai ajutăm. Mai bine să așteptăm și să deschidem tot odată. Nu, stai, că jumătate. Păi și ce fac, plătesc jumătate impozit că deschid jumătate? Merg cu jumătate din angajați? Plătesc jumătate CASS? Plătesc doar CA, fără -S? Hai să judecăm”, a afirmat actorul.

Acesta a adus în discuție și exemplul hotelurilor.

„Se deschid doar hotelurile! Păi și oamenii ce fac, merg cu zacusca la ei, unde mănâncă, dacă restaurantele sunt închise? Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă! Deci… Hai să stăm, să gândim și dacă este s-o facem, s-o facem cu cap”, a mai spus el.

Mugur Mihăescu a vorbit și despre cei aproape 60 de angajați ai săi, pe care a fost nevit să-i trimită acasă, cu ajutor de șomaj.

„Pentru mine, planurile sunt foarte simple: când se va deschide tot business-ul, voi deschide și eu. Până nu se deschide tot business-ul, n-am ce să deschid. Pe urmă, din ce-i plătesc? Eu deschid. Lumea nu vine, nu dă buluc, gata, s-a deschis, hai la fel ca înainte. E o perioadă pe care trebuie să o trecem ușor-ușor, până lucrurile revin la normal. Ne vom descurca, într-un fel sau altul, vedem ce facem, dacă nu, închidem! Viața în mediul privat este dură, nu e ca la stat. Adică nu-ți merge o măsură la stat, nu închizi statul și pleci”, a explicat acesta.

citește și...