Acest tânăr s-a pensionat la doar 24 de ani! Cum a reușit să strângă o avere dintr-un salariu mic

13.12.2019, 18:31
Acest tânăr s-a pensionat la doar 24 de ani! Cum a reușit să strângă o avere dintr-un salariu mic
Acest tânăr s-a pensionat la doar 24 de ani!

Incredibil, dar adevărat! Povestea lui Mike Rosehart, în vârstă de 27 de ani, a făcut înconjurul lumii. Tânărul a ieșit la pensie la doar 24 de ani, după ce a reușit să strângă suficienți bani încât să nu mai fie nevoit să muncească toată viața.

Acest tânăr s-a pensionat la doar 24 de ani!

Mike Rosehart este originar din Canada și a lucrat ca analist IT. În ultimii ani, el a reușit să strângă peste 760.000 de dolari, scrie presa internațională. 

În 2010, acesta s-a gândit să se pensioneze, după ce a urmat cursurile Școlii de Business din Ontario. La vremea respectivă, a început să citească carte scrisă de astrofizicianul Jacob Lund Fisk. Asta l-a ajutat enorm, pentru că așa a învățat să devină independent financir, deși avea un salariu mic.

Mike Rosehart a povestit că a cheltuit cât mai puțin, și-a cumpărat doar strictul necesar, iar la 19 ani și-a cumpărat o casă pentru care a plătit peste 150.000 de dolari.

‘Trebuie doar să cheltui cât mai puțin, să câștigi cât mai mult și să scoți cât mai mult din ce îți rămâne. Partea cea mai grea este execuția planului, pentru că mulți nu rezistă fără cafea de la Starbucks, călătorii în străinătate și telefoane de ultimă generație. Amânarea recompenselor este secretul FIRE’, a spus acesta.

În plus, Mike a început să economisească bani de când avea doar 17 ani. Atunci, el se cuplase cu Alyse, care ulterior i-a devenit soție. A început să meargă cu bicicleta.

A economisit toți banii pe care îi producea

‘Am economisit în mod agresiv. În al doilea an la facultate, am închiriat o cameră cu 260 de dolari, când prețurile depășeau în medie 400. Avea doar 5,5 metri pătrați, dar era perfectă pentru mine. Aveam nevoie doar de un loc în care să dorm. 

Am închiriat toate camerele, astfel încât să ne producă bani. Am trăit cu patru colegi. Tipul care locuia în apartamentul din beci ne plătea rata. Am terminat facultatea fără nicio datorie și cu ceva bani la bancă’, a mai adăugat tânărul.

Nici la nunta lui nu a aruncat cu banii! Evenimentul a costat în jur de 4000 de dolari, iar luna de miere a plătit-o din punctele strânse pe cardurile de credit.

Imediat după ce a terminat facultatea, Mike Rosehart s-a angajat ca și consultant financiar. Pe an primea în jur de 42.000 de dolari, iar soția lui 26.500 de dolari.

Cei doi s-au folosit de aceste salarii pentru a cumpăra mai multe case, pe care ulterior le-au închiriat. Acestea valorau în jur de 800.000 de dolari.

Mike a luat decizia de a vinde aceste proprietăți și să pensioneze: ‘Știam că aveam nevoie de 485.000 de dolari ca să mă pensionez, iar proprietățile valorau aproximativ 760.000. Așa că am intrat în biroul șefului meu și mi-a spus că îmi voi putea lua job-ul înapoi peste 6 luni, când mă voi întoarce. Credea că am o criză’. 

În prezent, Mike și Alley, alături de cei 3 copii ai lor trăiesc cu 2.300 de dolari pe lună. Mai mult de atât, tânărul și-a făcut și un canal de YouTube, prin care îi învață și pe alții cum să se pensioneze devreme.

 

citește și...