A şaptea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România

01.02.2021, 09:48
A şaptea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România
A şaptea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns în România

Cea de-a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech  a ajuns  în țara noastră.

Încă un transport de vaccinuri Pfizer a ajuns în România. Este vorba despre aproape 164.000 de doze, precizează Digi24. Aceasta este cea de-a șaptea tranșă de vaccinuri primite de România de la compania americană.

Cele 163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi distribuite după astfel: Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti: 81.900 doze; Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 14.040 doze – dozele vor fi distribuite din totalul celor alocate Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoţită de autospeciale ale Jandarmeriei şi Poliţiei, cu respectarea lanţului de frig; Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze; Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 22.230 doze; Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze; Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze; Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 19.890 doze.

Începe în această săptămână și vaccinarea cu serul Moderna

Potrivit sursei mai sus-menționate, începând de joi, 4 februarie, în centrele de vaccinare din România va fi administrat în această săptămână și serul produs de compania Moderna, pe lângă cel de la Pfizer/BioNTech. Până în prezent, în România au ajuns două tranșe din vaccinul Moderna, fiind disponibile astfel peste 35.600 de doze.

CNCAV reaminteşte că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Se menţionează totodată că eficacitatea celor două vaccinuri disponibile în Uniunea Europeană este aproximativ aceeaşi.

„Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager”, precizează CNCAV.

 

citește și...