A salvat multe vieți, dar acum luptă pentru propria viață! Cancerul a recidivat. Carmen Ozunu are nevoie de ajutorul nostru

07.10.2019, 17:49
A salvat multe vieți, dar acum luptă pentru propria viață! Cancerul a recidivat. Carmen Ozunu are nevoie de ajutorul nostru
Carmen Ozunu a aflat recent că temutul cancer a recidivat

Până de curând, pe Carmen Ozunu o puteați găsi în Spitalul Județean din Craiova, pe secția de Radiologie şi Imagistică Medicală – locul din care a salvat multe vieți. Din nefericire, în urmă cu câteva săptămâni, cancerul a recidivat în organismul ei și are nevoie urgent de tratamente. Costurile sunt atât de mari, încât tânăra speră că, printr-o minune, va reuși să strângă întreaga sumă de bani. Familia, prietenii, dar și colegii săi se roagă încontinuu ca oamenii cu suflet mare să facă donații în conturile care au fost deschise pe numele ei.

Carmen Ozunu a aflat recent că temutul cancer a recidivat

Când credea că poate să își trăiască viața frumos și liniștită, departe de terapiile chinuitoare pe care le-a făcut în trecut, Carmen Ozunu a primit altă veste devastatoare în urmă cu câteva săptămâni bune. Maladia ucigașă s-a întors în organismul ei și deja a început ședințele de chimioterapie. Medicii din România îi dau puține șanse la viață, însă, cei de peste hotare s-au oferit să o ajute în acest război teribil în care îi are alături pe părinții și sora ei, dar și pe prieteni și colegii de serviciu.

Din păcate, tânăra nu poate face radioterapie în țara noastră din cauza dozei mari acumulate, pentru că a făcut în două etape radioterapie, iar acum se impune o radioterapie performantă, ce poate fi realizată în străinătate. Există un impediment: costurile ajung la aproape 100.000 de euro. Suma este mult peste posibilitățile sale, însă, frumoasa asistentă medicală nu și-a pierdut speranța. Carmen Ozunu este decisă să învingă din nou temutul cancer, iar fiecare dintre noi poate deveni un erou pentru ea.

Orice sumă este binevenită și o puteți dona în următoarele conturi:

RO52BUCU1451037656749EUR cont în euro la ALPHA BANK – pe numele Ozunu Carmen Nicoleta

RO12BUCU1451037656747RON cont în lei la ALPHA BANK – pe numele Ozunu Carmen Nicoleta

Carmen Ozunu, într-o luptă înfiorătoare pentru propria viață

Carmen Ozunu (38 de ani) a primit un diagnostic crunt în 2011. Atunci, medicii i-au spus că suferă de temutul cancer de rinofaringe. Din păcate, carcinomul rinofaringian este dificil de detectat timpuriu, astfel că, atunci când a aflat vestea înfiorătoare, boala se afla într-un stadiu avansat. Cu o dorință uriașă de a trăi, nu doar de a exista, tânăra asistentă a reușit să iasă victorioasă din războiul purtat cu maladia cumplită. Ea a făcut chimioterapie și radioterapie la un spital din București.

În urmă cu patru ani, Carmen Ozunu a descoperit în urma unor investigații că boala a recidivat, iar medicii care s-au ocupat de ea au decis că cel mai bine este să se intervină chirurgical pentru a extirpa tumora cu celule mature, neproliferativă. Ulterior, tânăra asistentă medicală a făcut mai multe ședințe de chimioterapie și terapii moleculare țintite – acestea din urmă pot distruge ţesuturile afectate, fără a avea însă reacţii adverse la fel de severe precum terapiile clasice în lupta cu cancerul. Operația i-a mutilat fața, având o semipareză facială, însă, cu ajutorul unor ședințe de recuperare, semnele s-au ameliorat.

citește și...