A murit tenorul Florin Diaconescu. Doliu pe scena lirică din România

15.03.2020, 16:24
A murit tenorul Florin Diaconescu. Doliu pe scena lirică din România
A murit tenorul Florin Diaconescu. Doliu pe scena lirică din România

Tenorul Florin Diaconescu, fost solist al Operei Naționale din București, a murit duminică, 15 martie 2020. Artistul liric avea 77 de ani.

Doliu pe scena lirică din România. Celebrul tenor Florin Diaconescu s-a stins din viață.

Vestea a fost dată de soprana Daniela Vlădescu, managerul Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța.

”Astăzi, 15 martie 2020, s-a stins din viață, la vârsta de 77 de ani, Florin Diaconescu, figură de referință a teatrului liric românesc, fost solist al Operei Naționale din București. Tenorul a absolvit Conservatorul din București și a fost timp de cinci stagiuni solist al teatrelor muzicale din Galați și Constanța.

Și-a făcut debutul în opereta «Liliacul’» de Johann Strauss pe 13 martie 1970, fiind începutul unei cariere bogate, în care a putut fi admirat în 50 de roluri de operă și operetă, concerte vocal-simfonice și recitaluri unde a abordat lucrări din repertoriul universal, dar mai ales din creația compozitorilor români.

Activitatea sa a fost răsplătită cu premii și distincții din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate din partea Forumului Muzical Român, Meritul Cultural în grad de Cavaler (2004). Dumnezeu să-l odihnească!”, a anunțat soprana Daniela Vlădescu.

citește și...