A murit Louie Anderson, din „Viața cu Louie”. Actorul ducea o luptă cu o boală nemiloasă

22.01.2022, 13:54

Celebrul actor și comediant Louie Anderson, care a dat viață personajului de desen animat ce îi poartă numele, în „Viața cu Louie”, a murit la 68 de ani. Actorul ducea o luptă cu o boală nemiloasă.  Anunțul a fost făcut de Glenn Schwartz, publicistul său.

Louie Anderson este creatorul serialului de desene animate “Viața cu Louie” și a mai jucat recent în serialul de televiziune comedie-dramă “Baskets”, rol pentru care a primit un premiu Emmy și alte două nominalizări.

Actorul fusese internat zilele trecute într-un spital din Las Vegas, după ce a fost tratat în trecut pentru cancer. Potrivit lui Glenn Schwartz, decesul a fost cauzat de complicații provocate de cancer.

Serialul “Viața cu Louie” se baza pe copilăria lui

Serialul “Viața cu Louie”, realizat în perioada 1995-1998, se baza pe copilăria lui în St. Paul, Minnesota, într-o familie cu 11 copii. Louie Anderson a dat voce unei versiuni fictive a lui la vârsta de opt ani, fiind recompensat cu două premii Emmy, scrie Variety.

Cariera lui Anderson s-a derulat pe parcursul a 30 de ani.

Louie Anderson, consilier pentru copii cu tulburări de personalitate

Louie Anderson a primit trei nominalizări la premiile Primetime Emmy la categoria ” cel mai bun actor în rol secundar” pentru evoluţia sa din serialul “Baskets” şi a câştigat o dată acest trofeu, în 2016, pentru interpretarea personajului Christine Baskets în acest serial TV produs de FX.

El are în palmares şi două premii Daytime Emmy, câştigate la categoria “cel mai bun actor într-un program animat” în anii 1997 şi 1998, datorită rolului interpretat în “Life with Louie”, un serial animat inspirat din viaţa sa şi difuzat de postul de televiziune Fox.

Louie Anderson a fost consilier pentru copii cu tulburări de personalitate înainte de a-şi face debutul în industria de comedie, după ce a câştigat primul loc la ediţia din 1981 a Midwest Comedy Competition, precizează Deadline.com.

Actorul american a jucat şi într-o comedie de mare succes cu Eddie Murphy, “Coming to America”, lansată pe marile ecrane în 1988. A prezentat emisiunea-concurs “Family Feud” din 1999 până în 2002 şi a interpretat roluri importante în mai multe filme de comedie lansate în ultimele două decenii.

citește și...