A murit actrița Carmen Galin. Doliu pe scena artistică din România

14.03.2020, 10:20
A murit actrița Carmen Galin. Doliu pe scena artistică din România
A murit actrița Carmen Galin. Doliu pe scena artistică din România

Lumea artistică din România este în doliu. Actrița Carmen Galin a murit la vârsta de 73 de ani. Pe 14 martie, vedeta ar fi împlinit 74 de ani.

Actrița Carmen Galin a murit vineri seară. Născută pe 14 martie 1946, sâmbătă, marea actriţă ar fi împlinit 74 de ani. A fost angajată a Teatrului Mic în perioada 1975-1990 și a jucat în peste 25 de filme. A fost căsătortă cu reputatul regizor Dan Pița.

În 1995, actriţa s-a retras complet din activitate şi din viaţa publică, dedicându-se cu discreţie unor acţiuni umanitare. În 2016, a primit premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Între rolurile de film şi teatru pe care le-a interpretat de-a lungul timpului, se numără acrobata Fanny Marcelloni din ”Saltimbancii“, Cristina din ”Faleze de nisip“ (1983, regia Dan Piţa), Sita, surdomuta din ”Tănase Scatiu“ (1976, regia Dan Piţa), una dintre soţiile profetului, personajul negativ din ”Profetul, aurul şi ardelenii“ (1978), Pica, fiica personajului titular din ”Bietul Ioanide“ (1980, ecranizare după George Călinescu), avocata B. B. Mirea din ”Secretul lui Nemesis” (1987, regia Geo Saizescu), dar şi Electra din ”Trilogia antică“ a lui Andrei Şerban.

Artiștii, îndurerați de dispariția actriței Carmen Galin

Moartea lui Carmen Galin a îndureraat mulți artiști de pe scena artistică din România, care au tranmis mesaje de condoleanțe.

”Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a scris Nicu Alifantis pe pagina sa de pe o rețea de socialzare.

”Carmen Galin…Nu pot să cred. Am vazut-o ultima oară acum trei ani la TIFF. Arăta excepțional și se simțea extraordinar. Acum câteva zile am recitit interviul din Ziarul Metropolis și m-am gândit la ea. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace alături de îngeri…”, a transmis și Manuela Hărăbor.

La rândul ei, Oana Pellea și-a exprimat durerea pentru pierderea renumitei actrițe Carmen Galin:

Carmen Galin a …plecat. Mâine era ziua ei… Ce rău îmi pare… Drum bun”.

citește și...