A doua cea mai rapidă mașină din lume, pe străzile României. Cine este proprietarul

05.08.2019, 18:21
A doua cea mai rapidă mașină din lume, pe străzile României. Cine este proprietarul
Bugatti Chiron costă 4 milioane de euro

Un Bugatti Chiron și-a făcut recent apariția în România, spre deliciul celor pasionați de automobilism și nu numai. Cel care și-a achiziționat bijuteria pe patru roți este un om de afaceri croat, care a plătit 4 milioane de euro pentru supermașină. 

Bolidul Bugatti Chiron este a doua cea mai rapidă mașină din lume, iar performanțele sale sunt uluitoare. Are un motor de nu mai puțin de 1.500 de cai putere, cu motor W16 cu 4 turbine, și poate ajunge de la 0 la 400km/h și înapoi în doar 43 de secunde. 

Proprietarul mașinii este nimeni altul decât Josip, un om de afaceri croat, care este supranumit Prințul criptomonedelor. Colaboratorul și apropiatul lui Alex Bodi, proaspătul soț al Biancăi Drăgușanu, a plătit 4 milioane de euro pentru automobilul care atinge 100 km/h în doar 2,4 secunde. 

Potrivit surselor Cancan, afaceristul Josip se pregătește să dea lovitura în domeniul criptomonedelor. Se pare că va lansa o nouă monedă în Croația și își propune ca aceasta să ajungă rapid foarte puternică, la fel ca Bitcoin. 

Criptomoneda sau criptovaluta reprezintă un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă-surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată. Denumirea de criptomonedă indică faptul că acest mijloc de plată utilizează criptografia și este descentralizat pentru a controla tranzacțiile și preveni dubla cheltuială, o problemă curentă pentru valutele digitale.

Foto & Video: Ionuț Carauleanu

 

citește și...