Noi mărturii cutremurătoare în cazul Colectiv. Judecătorii au rămas şocaţi: ‘ Se auzeau zgomote macabre. Gemete, urlete’

20.09.2019, 09:48
Noi mărturii cutremurătoare în cazul Colectiv. Judecătorii au rămas şocaţi: ' Se auzeau zgomote macabre. Gemete, urlete'
Noi mărturii cutremurătoare în cazul Colectiv. Judecătorii au rămas şocaţi: ' Se auzeau zgomote macabre. Gemete, urlete'

Incendiul din Colectiv a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în incinta fostei hale a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album ‘Mantras of War’.

Noi mărturii cutremurătoare în cazul Colectiv. Judecătorii au rămas şocaţi: ‘ Se auzeau zgomote macabre. Gemete, urlete’

64 de persoane şi-au pierdut viaţa, 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. Deşi au trecut patru ani de atunci, procesul din clubul Colectiv este încă în desfăşurare.

Joi, 19 septembrie, magistraţii au stat faţă în faţă cu una dintre victimele care se afla în club în momentul tragediei.

Ruxandra Cătălina Marin a povestit prin ce clipe cumplite a trecut şi cum a reuşit să se salveze la timp în momentul incendiului.

‘Am aflat de concert de la prietenul meu. M-a invitat și pe mine. Nu mai fusesem vreodată în Colectiv. Am văzut flacăra care se propagă. Nu știu ce a provocat acea flacără.

Știu că cineva a încercat să stingă focul cu bere. Nu știu exact cine. A început busculada. Toată lumea își dorea să iasă. În vâltoarea aceea și eu m-am împiedicat. Au călcat oameni peste mine. Au și căzut oameni peste mine. Mă pierdusem de prietenul meu’, a povestit aceasta în faţa instanţei.

A suferit arsuri grave

Ruxandra a fost salvată de o persoană care a tras-o afară. Deşi a ajuns la spital pe picioarele ei, tânăra a suferit arsuri grave.

“Părul meu era deja aprins și începusem să simt cum mă frige pe spate. Era deja beznă. Se auzeau zgomote macabre. Gemete, urlete. La intrare era un maldăr de oameni pe care călcai dacă voiai să te salvezi. Deși erau oameni peste mine, cineva a reușit să mă tragă afară. Ajunsă afară, am început să țip după prietenul meu”, a mai spus Ruxandra.

“Am luat taxiul și am mers la Spitalul Floreasca, la Urgențe. Eu am stat internată 21 de zile. Am avut arsuri de gradele 2 și 3 pe spate, cap, față, umeri, mâini. Au rămas după experiența asta cicatricile, care sunt urâte, care se irită de la soare. Am făcut și fac terapie psihologică.”, a mai spus femeia.

Sursa: Wowbiz

citește și...