Mircea Badea a răbufnit. ”Oribilă situația în această țară. Am depășit orice limită de tolerabilitate”

26.10.2020, 13:51
Mircea Badea a răbufnit. ”Oribilă situația în această țară. Am depășit orice limită de tolerabilitate”
Mircea Badea, nemulțumit că nu se face testare masivă. ”Oribilă situația în această țară. Am depășit orice limită de tolerabilitate”

Prezentatorul de televiziune Mircea Badea a reacționat vehement în ceea ce privește testările pentru coronavirus în țara noastră.

La emisiunea ”În gura presei”, pe care o moderează la Antena 3, Mircea Badea a adus în discuție testarea în masă. Prezentatorul de televiziune a făcut comparație între România și alte țări.

”Cred că vorbesc despre asta de cel puțin 4 luni. În România, doctorii vedetă ne spun că numai noi suntem responsabili de răspândirea bolii, să ne spălăm pe mâini, să stăm distanțați, să purtăm masca. Președintele ne-a spus ca testarea nu e recomandată. Zău? În Italia strategia este să testeze cât mai mult ca să blocheze răspândirea, în România strategia este să fim avertizați. Nu există zi în care medicii să nu ne avertizeze. În alte țări ale lumii, autoritățile își fac datoria de autorități. Testează cât mai mulți și depistează contacții celor infectați, astfel să se izoleze și să se testeze. În România președintele nostru ne-a spus că ce face lumea civilizată nu e recomandat în România. Dacă o fi să ajung la spital de COVID și medicii nu sunt prea ocupați să ”aresteze” cetățeni care nu au nevoie de tratament și oi avea loc printre atâția cetățeni care nu au nevoie de tratament, dar sunt ținuți cu forța pentru că sunt unii psihopați, și mă tratează și pe mine cineva, bine, dacă nu, nu. Oribilă situația în această țară. Am depășit orice limită de tolerabilitate. Poate facem și ce trebuie, de exemplu să testăm ca în Italia”, a spus Mircea Badea.

Bilanțul coronavirusului în România: 212.492 de cazuri

Alte 2.844 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 212.492. Până astăzi, au decedat 6.470 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.064.698 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, relatează Hotnews.

Pe teritoriul României, 25.781 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.963 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.855 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane. De la debutul panademiei, 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...