Prognoza meteo, 1 iulie 2020: vreme caniculară și disconfort termic ridicat

01.07.2020, 11:04
Prognoza meteo, 1 iulie 2020: vreme caniculară și disconfort termic ridicat
Prognoza meteo, 1 iulie 2020: vreme caniculară și disconfort termic ridicat

În prima zi din iulie, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat. Instabilitatea atmosferică se va prezenta și ea, însă abia spre seară.

Meteorologii anunță că temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 34 de grade Celsius. În zonele de câmpie, indicele ITU va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, local, în Câmpia Română şi în Lunca Dunării. În plus, până la ora 18.00, va fi în vigoare o informare meteo de caniculă în sud, sud-est și vest.

Vreme caniculară în cea mai mare parte a țării

În zona montană se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică cu caracter de vânt puternic, ploi torențiale și însoțite de descărcări electrice, iar local grindină.

Pe litoral, vremea va fi călduroasă, iar apa mării va avea valori cuprinse între 24 şi 26 de grade. Maximele se vor încadra între 25 și 36 de grade Celsius.

Și la București, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și o maximă de 35 de grade Celsius. Și în zilele următoare, vremea va rămâne caniculară, iar temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade.

Averse în weekend

În weekend, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii mari în special în nordul și centrul țării, dar și în zonele de deal și de munte.

Vor avea loc averse, însoțite de descărcări electrice intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 36 de grade, cele mai mari valori înregistrându-se în sudul Munteniei.

citește și...