3 rețete de omletă. Cea mai bună masă de dimineață

17.05.2020, 14:06
3 rețete de omletă. Cea mai bună masă de dimineață
foto: pixabay

Omleta este considerată una dintre cele mai populare mâncăruri de la micul dejun. Se face rapid, ușor, și este extrem de gustoasă și sățioasă. În plus, putem combina omleta și cu diverse brânzeturi sau legume, care îi dă un gust aparte.

Pentru cele care nu vor să petreacă mult timp în bucătărie, iată ce rețete simple de omletă ți-am pregătit.

Așadar, îți propunem 3 rețete de omletă care te vor ajuta să pregătești în fiecare zi un mic dejun diferit și sănătos.

Omletă cu legume și slănină afumată

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 lingurita ceapă rasă sau tăiată foarte fin
  • 1 ardei gras
  • 1 roșie mărime mijlocie
  • 50 gr. slănină afumată/1 lingură de ulei/25 de grame de unt
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o lingură pătrunjel, mărar.

Mod de preparare:

Se pregătesc ingredientele: se spală, curăță și feliază subțire ceapa, ardeii și roșia. Slănina se taie cubulețe și se prăjește la foc mic, în tigaie până când devine aurie.

Dacă folosiți ulei/unt, pur și simplu le încingeți în tigaie, pe foc mic spre potrivit. După ce s-a prăjit, se scoate slăninuța, lăsând în tigaie doar grăsimea topită. Se adaugă ceapa, se amestecă de 2-3 ori pentru aromă. Imediat se pune ardeiul și roșia feliate subțire.

Se amestecă pe foc până se înmoaie, vreo 3-4 minute. Se sparg ouăle, se bat cu furculița, adăugându-se un vârf linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper. Acum se poate pune și mărar sau pătrunjel. Se toarnă ouăle bătute cu furculita în tigaie, peste legume.

Nu se amestecă, se potrivește focul și se supraveghează îndeaproape ca să nu se ardă. Când s-a inchegat pe margini, se ridica cu o spatulă termorezistentă, de jur împrejur, lăsând oul încă lichid să se scurgă dedesubt, în tigaie.

Omletă grecească

Ingrediente:

  • 4 ouă medii
  • 20 g unt
  • 1 linguriță apă minerală
  • 120 g brânză Feta sfărâmată
  • sare și piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Pe focul mic, încinge încet untul într-o tigaie care nu lipește. Bate ouăle bine, apoi adaugă apa minerală și mai bate-le un pic. Toarnă-le în tigaie, amestecându-le continuu cu o spatulă. Când începe să se închege omleta, adaugă brânza feta, amestecă puțin și las-o încă un pic la făcut, amestecând din când în când.

Omletă cu mozzarella

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri parmezan
  • 100 g mozzarella
  • 4 bucati roşii cherry
  • busuioc verde şi uscat, sare, piper
  • 1 bucata ceapă roşie
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

Se sparg ouăle, se bat cu mixerul şi se adaugă un praf de sare şi busuiocul uscat. Separat, se taie ceapa solzişori şi se freacă cu puţină sare. Se taie mozzarella cubuleţe, roşiile cherry, la fel. Se adaugă smântâna şi parmezanul în ouăle bătute, apoi ceapa, şi se încorporează uşor. Se pune uleiul în tigaia încinsă şi se toarnă ouăle bătute. Omleta se întoarce uşor, ca pe clătită, şi pe deasupra se presară cubuleţele de mozzarella şi de roşii. Se serveşte ornată cu busuioc proaspăt şi piper.

Sursa: retete.unica.ro

citește și...