Cum arată mormântul Zinei Dumitrescu la 6 luni de la deces! De ce fiul ei a preferat să o incinereze

06.08.2019, 15:08
Cum arată mormântul Zinei Dumitrescu la 6 luni de la deces! De ce fiul ei a preferat să o incinereze
Cum arată mormântul Zinei Dumitrescu la 6 luni de la deces!

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie, la vârsta de 82 de ani. Ea era internată de șapte ani într-un azil de bătrâni, situat lângă București. Zina Dumitrescu a decedat în timpul somnului.

Cum arată mormântul Zinei Dumitrescu la 6 luni de la deces!

Fiul Zinei Dumitrescu, Cătălin Negreanu, a decis să o incinereze, deși creatoarea de modă și-a dorit să fie înmormântată lângă mama ei. Creatoarea de modă a fost incinerată pe 30 martie, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

Apropiații ei s-au șocat că nu a avut parte de o înmormântare creștinească. Mai mult de atât, familia Zinei Dumitrescu nu a dorit ca aceasta să aibă un priveghi.

Zina Dumitrescu voia să fie înmormântată lângă mama ei, Nicoleta Bogoș, care s-a stins în 1983. Decizia de a fi incinerată i-a aparținut fiului său, Cătălin, care a depus o cerere de incinerare la IML pe numele Zinei Dumitrescu, la scurt timp de la moartea sa.

‘E incredibil ce se întâmplă. La IML s-a înregistrat o cerere pe numele Zinei pentru incinerare. Din câte am înțeles, fiul ei vrea să o incinereze astăzi (vineri, n.r.). Este șocant ce vrea să facă acest om. Zina nu și-a dorit acest lucru, ea nu și-a exprimat dorința de a fi incinerată’, a declarat o persoană care a fost foarte apropiată de Zina Dumitrescu, pentru Cancan.ro.

La vremea respectivă, administrația cimitirului Bellu a declarat că nu a primit nicio solicitate de la familia creatoarei de modă pentru ca locul să fie pregătit de înmormântare.

Patronul azilului de bătrâni, Ioan Cassian, a declarat că Zina a fost abandonată de familie, iar el a suportat toate cheltuielile acesteia în ultimii ani.

În 50 de ani de carieră, Zina Dumitrescu a strâns o avere de aproape un milion de euro care îi va reveni integral fiului ei, Cătălin Negreanu, unic moștenitor.

Mama Zina deţinea un apartament de lux pe Calea 13 Septembrie, două automobile, bijuterii, blănuri scumpe, obiecte de artă şi mai multe terenuri pe Moara Vlăsiei. Cătălin Negreanu a administrat toate bunurile familiei în ultimii șapte ani de când și-a internat mama la cămin.

citește și...