Cele două alimente eficiente pentru albirea dinților

02.12.2022, 14:45
Cele două alimente eficiente pentru albirea dinților

Cele două alimente eficiente pentru albirea dinților. Brânza, pentru conținutul său de calciu și fosfor, și căpșunile, care conțin acid malic, sunt doi aliați pentru redarea nuanței albicioase a dinților. Prin includerea în dieta dumneavoastră a alimentelor enumerate mai jos, nu numai că veți contribui la albirea dinților în mod natural. 

O alimentație bună este un pilon fundamental pentru o stare de sănătate bună și pentru a evita pe cât posibil bolile. În același mod, cele mai sănătoase alimente pentru organismul nostru ne ajută și la menținerea sănătății orale, care nu este mai puțin importantă și esențială pentru a ne păstra dinții și albul dinților în condiții optime.

Spălatul pe dinți și apoi curățarea lor cu apă de gură sunt, de asemenea, elemente esențiale atunci când vine vorba de îngrijirea dinților noștri. Dincolo de aceste aspecte, există alimente care contribuie și ele la acest lucru. Dintre acestea, două ies în evidență: brânza și căpșunile. În ceea ce privește primul, acesta se remarcă prin cantitatea mare de calciu și fosfor. Acestea sunt o opțiune excelentă pentru a avea grijă de smalțul dinților sau de acidul din salivă. Cu toate acestea, nu este singurul.

Cele două alimente eficiente pentru albirea dinților

Pe de altă parte, acidul malic conținut de căpșuni – un compus care se găsește în mod natural în multe alimente acide sau acrișoare și care este ideal pentru tratarea oboselii cronice și a durerilor de mușchi și țesuturi – fac din acest fruct un alt aliat de nădejde pentru a ne recăpăta tonul albicios al dinților sau pentru a avea grijă de aceștia. Alte fructe, cum ar fi merele și caisele, contribuie, de asemenea, la această funcție.

Un alt aliment care ajută sunt morcovii. Un aliment bogat în fibre, acid folic, potasiu, calciu și magneziu, se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina A și prin antioxidanții pe care îi oferă organismului. Pentru a albi dinții, îl putem mânca crud sau putem freca o bucată pe dinți după ce ne spălăm pe dinți. Printre alte beneficii, curăță gura în profunzime, combate placa bacteriană și luminează dinții.

Consumul cu dublu beneficiu

Legumele precum conopida și broccoli ies, de asemenea, în evidență. În cazul lor, faptul că necesită multă mestecare înseamnă că se generează multă salivă, care, la urma urmei, este un detergent natural pentru dinți. Nucile, cum ar fi nucile și castanele, citricele, cum ar fi portocalele și lămâile (în special sucul de lămâie), oțetul de cidru sau semințele de susan servesc, de asemenea, drept remedii.

Prin includerea în dieta dumneavoastră a alimentelor enumerate mai sus, nu numai că veți contribui la albirea dinților în mod natural. De asemenea, acestea vor furniza organismului dumneavoastră o serie de nutrienți care vă vor ajuta să vă mențineți sănătoși. Este important de subliniat faptul că, deși contribuie la fațeta menționată mai sus, nu pot înlocui periajul, care trebuie făcut de patru ori pe zi.

 

citește și...