Rețete de mic dejun pentru copii

27.10.2022, 19:32

Încercarea de a-i trezi pe copii și de a-i da jos din pat în fiecare dimineață poate fi o provocare, dar dacă mai pui la socoteală și încercarea de a-i face să mănânce măcar puțin micul dejun, ai adăugat încă un lucru pe lista de lucruri de făcut dimineața. Ca să nu mai vorbim de faptul că a-i face pe copii să mănânce ceva înainte de școală poate fi o provocare în sine, deoarece nu numai că trebuie să fie ceva ce puteți pregăti rapid, dar trebuie să aibă și un gust bun.

Aceste idei de mic dejun ușor pentru copii vă vor economisi timp (și sănătate mintală) în timpul dimineților aglomerate, asigurându-vă în același timp că se bucură de cea mai importantă masă a zilei.

 

Strawberry Oatmeal Cookie Bars

  • INGREDIENTE
    1 1/2 cești de făină integrală de grâu
    3/4 cană de ovăz rostogolit
    1/4 cană de zahăr brun ambalat
    1 lingură de coajă de lămâie
    1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
    1/4 linguriță de sare
    2 ouă mari Nellie’s Free Range, ușor bătute
    1/4 ceașcă de unt nesărat Nellie’s Free Range Unsalted Butter, înmuiat
    1 linguriță de extract de vanilie
    1 lingură de suc proaspăt de lămâie
    2/3 cană de conserve naturale de căpșuni

MOD DE PREPARARE

Preîncălziți cuptorul la 350F. Tapetați o tavă de copt metalică pătrată de 8 inci cu o bucată de hârtie pergament, astfel încât aceasta să iasă în sus și să depășească două laturi cu aproximativ un centimetru (o veți folosi pentru a ridica batoanele finite din tavă). Dați-le deoparte.

Într-un castron mediu, amestecați împreună făina, ovăzul, zahărul brun, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Adăugați ouăle, untul, vanilia, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Folosiți mâinile curate sau o furculiță pentru a amesteca ușor aluatul până când acesta devine uniform și sfărâmicios. Puneți deoparte 1 ceașcă de amestec.
Adăugați amestecul rămas pe fundul tăvii pregătite, apăsând uniform pentru a acoperi fundul și pentru a umple eventualele găuri. Coaceți timp de 15 minute.

Scoateți din cuptor și întindeți uniform conservele deasupra. Fărâmițați amestecul de aluat rămas deasupra pentru a acoperi uniform și apăsați-l ușor. Coaceți pentru încă 20 de minute.

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pe un grătar de sârmă până la temperatura camerei. Folosiți hârtia pergament pentru a scoate din tavă și tăiați în batoane. Se păstrează într-un recipient etanș în frigider sau la temperatura camerei timp de până la 3 zile.

 

Sheet Pan Pancakes

  • INGREDIENTE
    Pentru aluat:
    2 3/4 căni de făină de toate tipurile
    1/2 cană de zahăr
    1 linguriță de praf de copt
    1 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
    1 linguriță de sare
    2 ouă Nellie’s Free Range Eggs, bătute
    2 3/4 căni de lapte bătut (sau 2 3/4 căni de lapte integral plus 2 2/3 linguri de suc de lămâie)
    2 linguri Nellie’s Free Range Unt nesărat, topit
    1 linguriță de extract de vanilie
    Pentru amestecuri:
    1/2 cană de afine
    1/2 cană de căpșuni
    1/2 cană de mini chipsuri de ciocolată
    2 lingurițe de zahăr brun deschis
    1 linguriță de scorțișoară
    Zahăr de cofetărie pentru topping

MOD DE PREPARARE 

Pentru a face aluatul:
Preîncălziți cuptorul la 425F. Tapetați o tavă mare de bar (aproximativ 10,5″ x 15,5″) cu hârtie pergament care se întinde peste margini.

Într-un bol mare, bateți împreună făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
La ingredientele uscate, bateți ouăle, laptele bătut, untul topit și vanilia până când se combină perfect. Aluatul va fi ușor grumos.

Pentru a adăuga amestecurile:
Dacă faceți un singur tip de clătite cu toate amestecurile, pur și simplu încorporați fructele de pădure, bucățile de ciocolată, zahărul brun și scorțișoara în aluat și turnați-l în tava tapetată.
Dacă faceți arome separate, turnați aluatul în tava tapetată și împărțiți vizual tava în patru sferturi. Se presară toppingurile la alegere pe fiecare sfert.

Puneți tava în cuptor și coaceți 20-25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Se taie în pătrate sau dreptunghiuri cu un cuțit sau cu o mașină de tăiat pizza și se servesc cu zahăr de cofetărie și cu toppingurile preferate!

citește și...