Plăcintă Berry Pistachio. Desert ușor de vară
Prea cald pentru a porni cuptorul? Nici o problemă! Acest desert ușor de vară este gata într-o clipă și nici măcar nu trebuie să fie copt! Așa că răsplătește-te cu această rețetă fără coacere.
Nu este nimic mai bun decât o înghețată răcoroasă și revigorantă într-o zi toridă de vară. Și nu ne faceți să începem cu toate varietățile de plăcinte de vară – există atât de multe opțiuni demne de salivat!
Există o mulțime de deserturi cu afine, rețete cu fructe de pădure și multe altele. Acest desert ușor de vară va da lovitura.
Ingrediente
- 1 cană de apă clocotită
- 1 pachet (3 uncii) de gelatină de lămâie
- 3/4 cană de apă rece
- 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 2 linguri de suc de lămâie, împărțit
- 1 cutie de carton (12 uncii) de topping bătut, împărțit
- 3/4 cană de fistic, tocat
- 1 crustă de biscuiți graham (10 inci)
- 1-1/2 căni de căpșuni proaspete, tăiate în patru
- 1 cană de afine proaspete
- Nucă de cocos îndulcită și mărunțită, prăjită
- Fistic tocat suplimentar
Mod de preparare
Într-un castron mare, adăugați apa clocotită la gelatină; amestecați 2 minute pentru a se dizolva complet. Se adaugă apa rece, coaja de lămâie și 1 lingură de suc de lămâie. Se dă la frigider, acoperit, până când este aproape fermă, 1-1/2-2 ore.
Încorporați 2 cești de topping bătut în gelatină. Bateți până la omogenizare, 1-2 minute. Încorporați fisticul. Se transferă în crustă. Se dă la frigider, acoperit, cel puțin 4 ore.
Pentru a servi, întindeți 1-1/2 cești de topping bătut peste amestecul de gelatină. Amestecați fructele de pădure cu restul sucului de lămâie; puneți-le peste plăcintă. Se presară cu nucă de cocos și, dacă se dorește, cu fistic suplimentar. Se servește cu toppingul bătut rămas.