Starea de urgență climatică a fost declanșată în Europa! Ce prevede

28.11.2019, 18:08
Starea de urgență climatică a fost declanșată în Europa! Ce prevede
Starea de urgență climatică a fost declanșată în Europa

Starea de urgență climatică a fost declanșată în Europa. Rezoluția a fost adoptată astăzi în Parlamentul European, iar oamenii de știință trag un semnal de alarmă major. 

Rezoluția care prevede declanșarea urgenței climatice în Europa a fost adoptată cu 429 de voturi pentru și 225 împotrivă, din cele 673 de voturi exprimate în plenul PE de la Strasbourg. 

Starea de urgență climatică a fost declanșată în Europa

Europarlamentarii au cerut Comisiei Europene „să asigure pe deplin legislația necesară și propunerile bugetare să fie pe deplin aliniate” cu obiectivul limitării încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, a scris Comitetul de mediu al legislativului pe Twitter.

În dicționarul Oxford, urgența climatică este definită ca „o situație în care sunt necesare acțiuni urgente pentru reducerea sau oprirea schimbărilor climatice și evitarea posibilelor daune asupra mediului rezultate din aceasta”.

Oamenii de știință au făcut apel la implementarea unor măsuri urgente pentru prevenirea schimbărilor climatice prin acțiuni mai concrete pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră mult dincolo de nivelurile agreate prin Acordul de la Paris, în 2015.

Peste 11.000 de oameni de știință din 153 de state au vorbit despre „o urgență climatică” care ar putea aduce „suferințe nespuse” dacă nu se iau măsuri urgente pentru conservarea biosferei, anunță DPA.

 

citește și...