Pachetele din clătite umplute cu omletă. Un preparat versatil și hrănitor

10.06.2022, 17:25

Căutați rețete vegane rapide și ușoare pentru finalul săptămânii? Încercați una dintre aceste rețete ușoare, toate gata în mai puțin de 30 de minute. Această omletă sunt un preparat versatil și hrănitor. Pregătirea și gătirea preparatului durează cel mult 30 minute

Rețeta aceasta este ușor de adaptat ingredientelor pe care le aveți la dispoziție și este minunată pentru micul dejun, un prânz rapid sau de luat la pachet.

 

 

Ingrediente

● 7 ouă
● 1 jumătate cană de făină
● 1 cană de lapte
● 1 jumătate linguriță de praf de copt
● 10 gr unt topit
● sare
● piper
● ceapă verde
● 4 felii de șuncă
● cașcaval ras
● pătrunjel

 

Trebuie amestecate ingredientele uscate (făînă, praful de sare și praful de copt) într-un bol încăpător. Într-un vas trebuie mixat 1 ou cu laptele, puțîn piper și untul topit.
Se toarnă amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Dacă este prea groasă compoziția, atunci trebuie să fie adăugat lapte. Se unge tigaia de clătite cu un sevetel îmbibat în ulei. Cu un polonic se toarnă ușor compoziția în tigaie. Trebuie să fie lăsat aproximativ 1 minut clătită până face bule la suprafață, iar apoi trebuie să fie întoarsă pe partea cealaltă.

După ce se termină de făcut clătitele, trebuie să fie făcută omletă. Se toacă ceapă verde mărunt și șuncă feliuțe potrivite. Se bat cele 6 ouă cu puțîn pătrunjel tocat și apoi se adaugă sare și piper după gust. Se călește ceapă și șunculiță până se înmoaie iar apoi se adaugă oualele. Se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează.

citește și...